Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Meningitt

Hvordan diagnostisere Meningitt


Leger må diagnostisere en hjernehinnebetennelse pasient aggressivt. Meningitt har mange årsaker, og hver sak krever et annet sett med behandlinger. Tid er kjernen og en diagnose er det første skrittet til en pasients utvinning.

Hvordan diagnostisere Meningitt

Bestem Medical History of the Meningitt Patient

•  Be pasienten om hun har noen tendenser til ulike typer infeksjoner. Dette vil inkludere eventuelle vilkår pasienten lider av i dag fra eller har lidd av i det siste.

Finn ut om pasienten har kommet over noen organismer nylig som kan være ansvarlig for hjernehinnebetennelse. Denne medisinske historie vil inkludere nylig kontakt med visse dyr, siste ferier til ulike deler av verden eller noe annet utenom det vanlige.

Be pasienten om det har vært noen kontakt nylig med noen andre som kan ha blitt smittet. Dersom smittekilden er kjent, vil legen bedre være i stand til å diagnostisere den eksakte årsaken til sykdommen.

Utføre en fysisk eksamen på Meningitt Patient

Record hvilke av de vanligste hjernehinnebetennelse symptomer pasienten får, hvilke symptomer de ikke opplever og eventuelle symptomer som er utenom det vanlige. Mangelen eller tilstedeværelsen av en viss symptom, uansett hvor liten, kan gjøre forskjellen i diagnosen.

Har pasienten ligge ned på hans eller hennes rygg. Fortell pasienten til å løfte opp hodet og røre brystet med haken. Noter dersom pasienten kan utføre denne oppgaven. Hvis pasienten kan, gjøre oppmerksom på om pasienten er nødvendig for å løfte beina opp til å gjøre det. Dette er en vanlig test for meningitt.

Kjøre tester på Meningitt Patient

Utfør en spinalpunksjon på pasienten. Den spinalpunksjon, også kalt en Spinal Tap, tar en prøve av pasientens spinalvæske. Denne væsken blir så sendt til laboratoriet for å finne ut hvilke, hvis noen, er levende organismer innsiden. Nesten alle hjernehinnebetennelse pasienter vil være nødvendig å ha en spinalpunksjon.

Run ytterligere tester for å diagnostisere hjernehinnebetennelse pasient, avhengig av omstendighetene. Eksempler på slike tester omfatter: en blodkultur, en computertomografi (CT), et magnetisk resonansbilde (MRI) eller en biopsi av et utslett.

Hint

  • Gjør nytte for deg som pasient eller støttespiller ved å beskrive alle symptomer med så mye klarhet som mulig. Den minste detalj kanskje anelse en lege på en ny idé eller tilnærming.