Digidexo.com

Hva som forårsaker en prostata infeksjon?

En prostata infeksjon kalles også prostatitt. Denne tilstand forekommer bare hos menn, for kvinner ikke har en prostatakjertel. Prostatakjertelen ligger under blæren og produserer sæd. Selv om det vanligvis er på størrelse med en valnøtt, kan prostatakjertelen bli betent på grunn av infeksjon.

Akutt bakteriell prostatitt

Bakterier forårsaker en prostata infeksjon. Det kan spre seg fra en infeksjon i tarmen, blæren eller urinrøret. Bakterier er ansvarlig for 5 prosent av alle prostata infeksjoner.

Kronisk bakteriell prostatitt

Hvis noen av de bakterier gjenstår etter en akutt bakteriell infeksjon, kan dette føre til en kronisk infeksjon. Andre årsaker til kronisk bakteriell prostatitt er urinveisskader, kateter eller en infeksjon som har spredd seg til prostata fra et annet sted i kroppen.

Nonbacterial Prostatitt

Det er ukjent hva som forårsaker den andre 95 prosent av prostata andre enn bakterier infeksjoner.

Økt risiko

De som har opplevd en blære infeksjon nylig, har en forstørret prostata, har en unormal urinveiene, nylig har brukt et kateter eller delta i rektal samleie har en økt risiko for å utvikle prostatitt.

Forebygging

Menn som har en historie med prostata infeksjoner bør avstå fra aktiviteter som sykling, ridning og jogging. Disse aktivitetene kan forverre prostatakjertelen.