Digidexo.com

Hvordan behandle en Carbuncle

Carbuncles er lik koker i at de er begge forårsaket av Staphylococcus aureus; forskjellen er plasseringen og størrelsen av infeksjonen. Koker vanligvis påvirke bare én hårsekken og blir referert til som furuncles. De vanligvis vises på lysken, armhulene, ansikt eller baken. Carbuncles, på den annen side, er en dypere infeksjon, vanligvis involverer mer enn ett hårsekken. En karbunkel er mer som flere koker i ett område. Carbuncles er funnet på baksiden av nakke, skuldre, hofter og lår og vanligvis påvirker eldre eller middelaldrende menn oftere enn kvinner. Carbuncles kan være så liten som en bønne eller så stor som en golfball. Personer med diabetes, lavt immunforsvar, dårlig hygiene, eksem og generelt dårlig helse er mer sannsynlig å få byller og carbuncles.

Hvordan behandle en Carbuncle

•  Påfør varme kompresser to eller tre ganger om dagen ved hjelp av en vaskeklut dyppet i varmt vann og vridd opp. Bruk en ren vaskeklut hver gang, og være sikker på at ingen andre bruker disse stoffene. Sett knust hvitløk direkte på karbunkel under varm komprimere å bidra til å trekke ut pus. Det er viktig ikke å presse karbunkel, som kan spre infeksjonen. Du kan også bruke calendula, neem eller tea tree olje - som alle hjelpe drepe staph og redusere smerte - under komprimere.

Bygg din immunitet ved å drikke Echinacea te, masse vann og spise riktig. Få nok hvile og ta ibuprofen hvis nødvendig. Hold karbunkel ren og tørr mellom komprimere behandlinger. Hvis mulig, ikke dekke den med klær.

Hold deg vekk fra andre for å unngå spredning av staph bakterier. Vask tøyet separat i varmt vann, vaskemiddel og noen dråper tea tree olje. En karbunkel bør vise tegn til bedring innen to uker. Hvis den ikke gjør det, se din lege, vil som sannsynligvis foreskrive antibiotika.

Hint

  • Hvis røde striper begynner å stråle ut fra karbunkel utover, se din lege umiddelbart. Dette er et tegn på en dypere infeksjon som trenger umiddelbar medisinsk behandling. Hvis du får hyppige byller eller carbuncles, få sjekket for MRSA (meticillinresistente Staphylococcus aureus), som kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.