Digidexo.com

Falciparum malaria Symptomer

Falciparum malaria, eller mer nøyaktig P. falciparum malaria, er en av fire typer malaria og regnes som den mest alvorlige. Faktisk er malaria forårsaket av P. falciparum-infeksjoner ofte bare kalt alvorlig malaria. Som med alle typer av sykdommen, mygg overføre P. falciparum-malaria. I mange deler av verden, er malaria ikke lenger en bekymring, men i tropiske og subtropiske klima tilstanden er fortsatt utbredt. Tilfeller av malaria i geografiske steder, som har nesten utryddet sykdommen vanligvis forekommer hos personer som har reist til andre deler av verden nylig. Uten rask behandling, kan P. falciparum malaria forårsake livstruende komplikasjoner. Av de som får behandling, vil om lag 15 til 20 prosent dø. For nesten alle mennesker som ikke får riktig behandling, er infeksjonen dødelig. Som med andre typer malaria, medisinske fagfolk diagnostisere en P. falciparum infeksjon gjennom observasjon av blodflekker under et mikroskop.

Influensalignende symptomer

Mange mennesker med P. falciparum malaria som får symptomer svært lik det som vanligvis forbindes med influensa. De som lider av noen form for malaria ofte opplever feber, frysninger, hodepine og hoste.

Gastrointestinale symptomer

Mange mennesker smittet med P. falciparum malaria oppleve anfall av kvalme og oppkast som et tegn på tilstanden. Diaré er også et vanlig symptom av malaria. Gastrointestinale symptomer er kjennetegn for alle fire typer malaria infeksjoner, inkludert P. falciparum.

Gulsott

Malaria ødelegger leverceller og røde blodlegemer, noe som resulterer i gulsott, en svak gulfarging av hud og det hvite i øynene. Gulsott er vanligst hos P. falciparum malaria infeksjoner.

Nevrologiske symptomer

I motsetning til andre typer av malaria, P. falciparum-malaria ofte påvirker det sentrale nervesystemet. Anfall, bevisstløshet og koma er noen av de nevrologiske symptomer på en P. falciparum infeksjon.

Anemi

Alvorlig anemi er et symptom som er unik for malaria tilfeller forårsaket av P. falciparum-infeksjoner. Anemi utvikler på grunn av ødeleggelse av røde blodceller. Andre blodrelaterte problemer som følge av P. falciparum malaria infeksjoner inkluderer unormal koagulering og færre blodplater.