Digidexo.com

Kjennetegn på en 12 måneder gamle

Kjennetegn på en 12 måneder gamle


På et år gammel, er et barn begynner å ha mer kontroll over hvor du skal gå og hvordan komme dit. En 12 måneder gammel kommuniserer verbalt, har finere motorisk kontroll, gjenkjenner mennesker og gjenstander, og undersøker ting. Prestasjoner av 12 måneder er kun veiledende, siden hvert barn har sin egen utviklings tempo.

Flytte rundt

Vanligvis ved 12 måneder gammel, er et barn som sitter uten hjelp og krypende og begynner å bruke møbler til å stå opp. De kan stå av seg selv, og mange kan ta skritt uten hjelp. Barn kan krype opp og ned trapper og er i ferd med å klatre ut av lekegrinder.

Bruke fingre og hender

Barn kan bruke tommelen og fingrene til å plukke opp selv små gjenstander. De kan sette ting i containere og ta dem ut, og de kan bringe gjenstander sammen og gi slipp på ting når de vil. Pekefingrene rote og gjøre skrible bevegelser.

Tale

En ett-åring kan forstå mye av det som blir sagt og svare ved gester eller handlinger på spørsmål eller forespørsler. Ofte kan barna si "ja" eller "nei" og "mamma" og "pappa". De praktiserer imitative babling tale og er interessert i å lytte til andre snakker. De er også lydhør overfor lære navn på ting og å lære rytmen og tråkkfrekvens på tale.

Sosiale ferdigheter

Babyer i denne alderen kjenner familiemedlemmer og blir sjenert eller redd for fremmede. De gråter når foreldrene forlater og de har favorittmennesker og leketøy. De vet daglige rutiner og kan hjelpe når du kler ved å sette armene i ermene. På dette stadiet, er barn begynner også å teste ut kraften av "nei" med foreldrene. En følelse av humor er definitivt til stede.

Læring

Barn vil være i stand til å identifisere bilder av ting de kjenner. De utforske og undersøke, og lære hva som skjer når gjenstander er manipulert. Imitasjon er sterkt brukt, og de etterligner voksen oppførsel i å drikke fra en kopp, slå et leketøy telefon, og snu boksider. Enkel problemløsning er utstilt, og de kan finne noen ting ut på egen hånd. Oppmerksomheten span er lengre og de kan konsentrere seg om noe i to til fem minutter.