Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn

Hvordan diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn


Hver gang barnet ditt bruker mat eller drikke, kroppen hennes hans eller arbeider for å konvertere stivelse og sukker (glukose) til drivstoff for å gi kroppen energi for å fungere skikkelig. For at dette skal skje, må det være en tilstrekkelig mengde av insulin til stede. Imidlertid, i et barn som lider av type 1 diabetes, bukspyttkjertelen kan ikke produsere nok av dette hormonet. Mens det kan være vanskelig for et barn å leve med type 1 diabetes, er tidlig diagnose viktig, og lære om tegn og symptomer kan være kritisk.

Hvordan diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn

Lær å diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn

•  Vær oppmerksom på at type 1 diabetes i et barn vanligvis gjør en opptreden i puberteten (8 til 10 år for jenter og 12 til 14 år for gutter).

Se etter faresignaler. Symptomer på diabetes inkluderer overdreven tørste og / eller sult, hyppige turer på do, tretthet, plutselig vekttap og pust som lukter søtt eller frukt-aktig. Hvis en eller flere av disse skiltene er til stede, så bør du ha barnet ditt testet for diabetes.

Forvent barnet ditt til å gjennomgå ulike tester for å diagnostisere diabetes. Disse testene inkluderer blodsukkermålinger og en urinalysis.

Vit at barnet ditt vil også bli gitt en hemoglobin test (ofte referert til som en HbA1c eller A1c). Denne testen gir en indikasjon på den gjennomsnittlige blodsukkernivå i løpet av en periode på måneder. En ønskelig utvalg er mindre enn 7 prosent, og en høyere gjennomsnittlig på en konsistent basis kan indikere en større risiko for å utvikle diabetes-relaterte komplikasjoner, for eksempel øye, nyre-og hjerteproblemer.

Følg opp med årlige tester på tid. Disse inkluderer en gjentakelse av A1c hvert år, samt en synsundersøkelse, en urinprøve for å sjekke protein nivåer og en undersøkelse av huden og føtter for å se etter nerveskader.

Hint

  • Hvis barnet ditt er diagnostisert med type 1 diabetes, da blir du nødt til å forberede en sjekkliste for helsesøster, inkludert insulin forsyninger og et ark som å ta opp glukose målinger i løpet av skoledagen.
  • The Americans with Disabilities Act sikrer at barnet har rett til å delta i en full utdanning pensum på skolen.
  • Type 1 diabetes har en tendens til å kjøre i familier, og frekvensen av forekomsten er høyere hos kaukasiere, på ca 1 i hver 600 barn.
  • Sørg for at ditt barns skole og andre omsorgspersoner alltid har korrekt kontaktinformasjon å nå deg i en nødsituasjon.