Digidexo.com

Hvordan Les en MR Rapport fra Neck

En MR (magnetresonanstomografi) er et diagnoseverktøy som hjelper leger til å se mykt vev og organer i kroppen i svært intrikate detaljer. Når du ser på en MR av nakken din, vil du kunne se hvor ryggvirvlene, plater og ryggmarg sit og noe unormalt som kan eksistere i nakken. Du kan lære å gjennomgå MR-resultatene for å forstå hva legen din er å forklare til deg, men ikke prøv å self-diagnose. Søke en ny mening hvis du er bekymret for hva legen din forteller deg.

Bruksanvisning

Hvordan Les en MR Rapport fra Neck

Bekreft pasientinformasjon notert på MR-bilder. Dette bør omfatte pasientens navn og alder og dato for MR-undersøkelse. Dette er viktig for å sikre riktig diagnose.

Gjennomgå normale anatomiske strukturer du skal se på på MR. Bruk den medisinske læreboken for å finne det normale anatomiske strukturer er. Vær spesielt oppmerksom på kurven av ryggraden og hvor skivene og nerver er plassert. MR vil ha flere seksjoner som gir en detaljert diagnose av halsen. Mens det vil mest sannsynlig være et tverrsnitt (horisontalplanet) og koronale delen (vertikal visning), den som ofte gir mest informasjon er sagittal delen (profilvisningen). Din MR vil også ha flere dybder vist av disse synspunktene å gi detaljer om hver del så legen kan måle størrelsen på noe unormalt.

Gå gjennom ryggmargen langs halsen. Dette bør være glatt uten humper. En bump representerer press på ryggmargen som kan være forårsaket av en herniated plate eller annen anatomisk utstikket.

Gjennomgå plater som ligger mellom ryggvirvlene. De bør være ovale former uten noen odde fremspring eller kanter.

Bestem flytende områder på MR, som vil dukke opp som hvit. Disse inkluderer vannfylte områder og blod. Plater og ryggmargen skal være hvite. Hvis et område er mørk, representerer dette en dehydrert området. Hvis en plate er degenerert, det kan ha mistet mye av sin væske og vise seg som en mørk flekk mellom ryggvirvlene.

Hint

  • Forstå MR erstatter ikke forsvarlig medisinsk vurdering og diagnose. Snakk med legen din om hva disse bildene representerer. Søke en ny mening hvis du har flere spørsmål.