Digidexo.com

Veganisme og vekttap

Vitenskapelige studier har vist vedta et vegansk kosthold er et effektivt vekttap verktøyet og at veganere har en tendens til å ha lavere body mass indeks enn ikke-veganere. Et vegansk kosthold er rik er frukt, grønnsaker, korn, bønner, belgfrukter, nøtter, frø og oljer. Alle animalske produkter som kjøtt, egg, meieriprodukter, fisk, fjærkre, gelatin og andre animalske biprodukter avsto fra.

Hvorfor fungerer det

Vegan dietter har en tendens til å være naturlig lavere i fett og høyere innhold av kostfiber enn altetende dietter. Et vegansk kosthold er også helt blottet for kolesterol som kolesterol er kun finnes i animalske produkter.

Siden en vegansk diett er rik på store porsjoner med frukt, grønnsaker, hele korn og belgfrukter, et lavere antall kalorier blir spist per dag. Disse matvarer er også komplett med fiber og komplekse karbohydrater, slik at dieter å føle deg mett og fornøyd lenger. Dette igjen gjør at maksimal vekttap uten noen følelser av sult eller nød.

Enkle Innbyttere

Meieri- og kjøtt erstatter har kommet langt i å gjenerobre smaken og smak av animalske produkter og kan lett byttes til veganize en gammel favorittrett. Bruke ikke-meieri melker som soyamelk, rismelk eller mandelmelk i stedet for melk og meieriprodukter. Prøv soya og ris oster, puddinger og iskrem. Bruke vegetabilsk spredning eller soya margarin i stedet for smør og prøve en rekke imitasjon kjøtt samt tofu, tempeh og seiten. For et egg erstatning, prøve å lage tofu scramble eller tofu omelett for å spise, og i baking erstatning 1/4 kopp blandet tofu eller halvparten av en most banan i stedet for ett egg.

Tips for suksess

Ikke alle vegan produktet er iboende sunt. Popcorn, chips, sukkerholdig godteri, brus og saltstenger er bare noen av de mange junk matvarer som er veganer. Sunne valg må likevel gjøres for vellykket vektreduksjon. Fyll opp på frukt, grønnsaker, bønner, belgfrukter og helkorn, ved hjelp av fett, oljer og vegansk junk mat sparsomt hvis i det hele tatt. Husk også å drikke mye vann, aldri hoppe over frokost og mosjon.