Digidexo.com

Grunner for Forhøyede A1Cs uten diabetes

Grunner for Forhøyede A1Cs uten diabetes


En A1c resultatet indikerer gjennomsnittlig blodsukker de siste 120 dagene. Mens høyere blodsukkeret er vanligvis forbundet med diabetes, det er andre grunner man kan ha en forhøyet A1c lesing.

Definisjon

The American Diabetes Association definerer en normal A1c av en ikke-diabetiker person til å være mellom fire og seks prosent. Et resultat over seks prosent regnes som en forhøyet A1c.

Frekvens

Ifølge en 2009 studie utført av Elizabeth Selvin, om lag 3,8 prosent av voksne amerikanere (eller 7,1 millioner mennesker) uten diabetes har forhøyet A1cs.

Årsaker

Dr. Selvin studie fant at risikofaktorer for å ha en forhøyet A1c uten å ha diabetes inkluderer å være eldre, å være mann, å være overvektig, har hyperkolesterolemi, være svart (ikke-spanske), og å ha et lavere utdanningsnivå.

Komplikasjoner

Voksne med forhøyede A1cs som ikke har diabetes har en økt risiko for å utvikle type 2 diabetes og / eller hjerte- og karsykdommer.

Andre årsaker til forhøyede A1cs

Visse medisinske tilstander kan heve en A1c-nivå, inkludert anemi, nyresykdom eller leversykdom. Overdreven alkoholbruk kan også øke disse nivåene.