Digidexo.com

Graviditet Bekken Bone Pain

Mange gravide kvinner forvente å føle kvalme eller humørsvingninger, men er overrasket over å oppdage at deres tilstand kan bringe på en rekke smerter og plager i tillegg, spesielt i bekkenområdet. Denne spesielle sykdom, kalles symfysen kjønnshår dysfunksjon (SPD), er et ganske vanlig problem blant gravide kvinner.

Hva er årsaken til SPD?

Symfysen kjønnshår dysfunksjon er forårsaket av et hormon som heter relaxin, som en kvinnes kropp vil produsere i løpet av svangerskapet. Relaxin løsner mange ulike leddene i kroppen for å tillate det å imøtekomme en voksende fosteret.

Hvordan virker Relaxin påvirke bekken ben?

Spesielt fungerer relaxin å myke leddbånd i bekkenbeinet slik at under fødselen, det er mer rom for barnet som den kjemper for å komme ut. Som et resultat, vil mange kvinner får følelsen at beina er løsne fra kroppen sin. For noen kvinner som leddbånd blir for løs, får følelsen så sterk at det begynner å bli smertefullt.

Symptomer

SPD vanligvis manifesterer seg som smerter i bekken-området, som kan variere fra mild til alvorlig, spesielt når du beveger bena i forskjellige retninger. Skille bena for å komme ut av en bil, rulle over i sengen ved å kaste det ene benet over på en gang eller bare vandre rundt kunne bringe på smerten. De fleste kvinner opplever SPD under sitt andre trimester. Smerten er ikke alltid finnes i bekken-området; i enkelte tilfeller kan det stråle ned til lysken og rumpe.

Behandlinger

Hvis du opplever mye smerter i bekken-området, ta kontakt med helsepersonell for mulige behandlinger. Du kan bli bedt om å gjøre enkle bekken øvelser, for eksempel Kegels og bekken tilter, for å styrke bekkenmuskulaturen. (Men pass på at du utfører bekken tilter veldig nøye for å unngå å skade deg selv videre.) Det kan bli foreslått at du bære en bekkenstøttebelte, noe som bidrar til å holde beina på plass. Eller helsepersonell kan foreskrive noen smertestillende medisiner. (Aldri ta noen medisiner uten leverandørens samtykke, som ingredienser kan ha negative effekter på barnet.)

Vil Pain Ever Go Away?

Etter å ha vært gravid for et par måneder, mange kvinner glemmer hvordan det føles å være normal og begynner å frykte at de plager de opplever vil aldri gå bort. Men vær trygg på at bekken ben smerte du opplever vil opphøre. Du kan fortsette å føle smerte for et par måneder etter levering, som leddbånd trekke og kroppen din sliter med å vende tilbake til sin prepregnancy form, men du vil til slutt føler at ditt gamle jeg igjen.