Digidexo.com

Pre-op Prosedyrer for Gastric Bypass

Gastric bypass operasjon endrer oppsettet av fordøyelsessystemet, noe som reduserer mengden mat en pasient kan spise, ifølge Mayo Clinic. Kirurger utføre denne operasjonen for å redusere risikoen for fedme relaterte helseproblemer hos pasienter. Pre-op (pre-operasjon) prosedyrer for gastrisk bypass kirurgi er fokusert på å sørge for at pasienten er fysisk og psykisk klar for denne prosedyren.

Forberedelse til kirurgi

Når gastric bypass kirurgi dato er satt, vil en lege foreta en kiste x-ray og kjøre blodprøver for å sikre at du er klar for operasjon, ifølge Baylor College of Medicine. Dette skjer vanligvis ca en uke før operasjonen dato.

Når møte med legen, vil kirurgen avgjøre om du trenger medisinsk godkjennelse fra en spesialist som en kardiolog om du har andre helseproblemer. Legen vil også anbefale endringer i livsstil, som å starte eller øke fysisk aktivitet, avslutte ethvert bruk av sigaretter og starter en lav-fett og lav-kalori diett, ifølge Mayo Clinic. Å gjøre disse endringene før operasjonen vil gjøre overgangen mye enklere.

Møte med en kostholdsekspert

Før kirurgi, må du møte med en kostholdsekspert for å diskutere hva du kan forvente etter operasjonen. Kosthold spiller en stor rolle i å la de stifter i magen til å helbrede. Etter operasjonen, vil du forbruke klare væsker for de første dagene. Etter de væsker tolereres godt, kan du begynne å introdusere halvfaste stoffer, for eksempel buljong, juice uten tilsatt sukker, melk og sukker fri Jell-O.

Når kroppen din tåler halvfaste stoffer, kan du introdusere most mat, for eksempel bakken opp magert kjøtt, fisk, eggehviter, yoghurt, myke grønnsaker og frukt, ifølge Mayo Clinic. Myke fast føde (uten mosing) kan innføres noen uker etter operasjonen (kokte grønnsaker, myke kjøtt, og frisk frukt).

Et par måneder etter operasjonen, kan du begynne å konsumere regelmessige fast føde. Imidlertid unngå matvarer som popcorn og tørket frukt i løpet av denne tid, som er vanskelig for magen å fordøye på grunn av deres knasende tekstur.

Møte med en psykolog

Før operasjonen en lege vil henvise deg til en psykolog for en evaluering. Psykologen vil sikre at kirurgi er det beste alternativet, og hjelpe deg med å forberede seg på de fordeler og risiko ved gastric bypass operasjon. Hvis psykologen ikke tror du er psykisk klar for kirurgi, kan det bli utsatt.