Digidexo.com

Hva som forårsaker menn til å gå skallet?

Skallethet er et vanlig problem for mange menn, enten en liten skallet flekk eller et raskt vikene. Mannlig skallethet kan behandles og tolerert lettere når dens årsaker er forstått. Ikke alt skallethet er et resultat av genetikk, skjønt denne faktoren forblir en vesentlig katalysator for tilstanden.

Gener

Den vanligste faktoren forbundet med mannlig skallethet er genetisk predisposisjon. Flere gener som er involvert i omdannelsen av testosteron til dihydrotestosteron (DHT), som stopper hårsekken regenerering og krymper follikler i størrelse. Gener som er involvert i denne prosessen kan være arvet fra en av foreldrene --- bestemme sannsynligheten for å arve mannlig skallethet er mer komplisert enn å studere faderlig familiehistorie alene.

Sykdom og kirurgi

Sykdom og kirurgi kan føre til hårtap, fordi mer energi blir brukt for kroppens utvinning enn for hår regenerasjon. Lupus og diabetes er sykdommer som er direkte forbundet med mannlig hårtap.

Medisin

Blodfortynnende eller medisiner som brukes for kjemoterapi årsaken håret til å falle ut. I slike tilfeller, men er hårtap vanligvis reversibel.

Hormoner

Hormoner kontrollere og er knyttet til de fleste prosesser i kroppen, inkludert hår regenerering og vekst. Aktiv eller underactive skjoldbrusk tilstand syke kan oppleve hårtap, fordi skjoldbruskkjertelen forårsaker håret til å forbli sovende lengre tid enn vanlig før regenerering. Til slutt, dette fører til vekst for å bremse eller stoppe, noe som resulterer i håret faller ut uten å regenerere.

Age

Frekvensen av hår regenerasjon bremser naturlig som hormoner skifte i kroppen i løpet av aldringsprosessen. Jo tregere regenerering, jo mer sannsynlig er det at håret vil falle ut.

Behandling og forebygging

Vitenskapen har avdekket mange av de faktorene som fører til skallethet, og metoder som tregere eller hindre skallethet er tilgjengelig. Menn med en genetisk predisposisjon for skallethet kan få hårsekken implantater, mens de med medisin eller hormonrelaterte skallethet kan endre sine medisiner eller motta hormonbehandling.