Digidexo.com

Helse og Hygiene Aktiviteter

"En sunn sjel i et sunt legeme" er et ordtak fra de gamle romerne, noe som betyr at for å føle seg bra, har du å være sunn. Helse og god hygiene går hånd i hånd. Den beste tiden å lære god hygiene er når du er ung, så start tidlig med barna dine.

Vask hendene

Det beste du kan gjøre for helsen din er å vaske hendene. Du trenger ikke fancy såper eller gels, men du kan få mer glede av å vaske hendene hvis du har en fin luktende såpe ved vasken. Vask før du forbereder eller spise noe mat, samt etter bruk av badet eller endre en baby bleie.

Bruk rikelig med såpe og varmt vann, skyll godt, og sørg for å skrubbe i henhold neglene. Vaske hendene vil hjelpe deg til å unngå å bli syk, noe som spesielt gjelder for barn i skolen der de er i nær kontakt med rennende neser og andre studenter med forkjølelse. Høres enkelt ut, ikke sant? Men ifølge nettstedet Medical News Today, mindre enn 50 prosent av folk vaske hendene. Så gjør det til en prioritet å lære barnet å vaske hendene hennes så snart hun kan gå.

Svette klær er skitne klær

En god svett treningsøkt er bra for kroppen din, men det kan ikke være så snill på nesen. Selv barna kommer tilbake fra fordypningen eller skole svett og stinkende. Den beste tingen å gjøre med svett klær er å sette dem i skittentøykurven. Iført svett klær igjen vil bare gjenopplive lukt og kan stimulere bakterievekst, spesielt i sokker og sko. Noen ganger ønsker du å bruke de samme klærne igjen, eller du kan ha til, hvis du er pålagt å bære en uniform til skole eller arbeid. Hvis de lukter fine, henge dem opp og la dem luft ut før du setter dem på igjen. Utøve god hygiene ved å endre undertøy og sokker eller tights hver dag.

Bade regelmessig

Du vet allerede hvor viktig det er å vaske hendene. Det er like viktig å ta et bad eller dusj en gang i dag hvis du ønsker å holde seg frisk og føle seg bra. Hvorvidt du vaske håret som ofte vil avhenge av hvor fet den er. Du kan oppleve at å vaske håret annenhver dag er nok. Lær barna å vaske med såpe og vann, og ikke bare nyte å være under vann.

Å pusse tennene minst to ganger om dagen, og enda bedre etter måltider, vil ikke bare la dem renere og sunnere, men vil sikre pusten holder seg frisk og ren lukt. Carry en reise tannbørste og liten tube med tannkrem med deg slik at du aldri trenger å bekymre deg om andre luktende lunsj på pusten.

Med disse enkle helse og hygiene tips, kan du ha en sunn sjel i et sunt legeme.