Digidexo.com

Hvordan Raise DHEA nivåer

Produsert i binyrene, DHEA (dehydroepiandrosteron) er den mest vanlige steroid hormon laget av menneskekroppen. Det metaboliseres fra pregnenolone og fungerer som en forløper til androgen og østrogen kjønnshormoner. Noen studier viser at DHEA lindrer symptomene i visse sykdommer mens forverre andre, og andre studier tyder på at lave DHEA nivåer kan føre til plager som ikke svarer godt til DHEA behandling. På grunn av det komplekse systemet av kroppens hormoner, diagnostisering DHEA mangel og dosering tilskudd bør bli overvåket av en lisensiert helsepersonell.

Hvordan Raise DHEA nivåer

Forstå Hormoner og DHEA

DHEA er forbundet med kjønnshormoner, noe som gjør de naturlige DHEA nivåer av ungdom høyere enn etter fylte 35. Kliniske studier som direkte korrelerer den ungdommelige, høyere DHEA nivå med god helse, klar mental funksjon, og en sterk libido. Lavere nivåer er assosiert med hjerte-og karsykdommer, slik som hjertesykdom, diabetes, og hormonrelaterte krefttyper som involverer prostata, eggstokker, og brystvev.

Kjønnshormoner er metaboliseres fra kolesterol, og en kobling mellom hjertesykdom og lave kjønnshormoner har blitt observert. Forskere postulere at høyere kolesterolnivå i midten poeng til kroppens forsøk på å skape mer kolesterol for å forbrenne i kjønnshormoner. Helsepersonell forskrive hormonbehandling (HRT) for å motvirke lave hormonnivåer, men HRT har vært omstridt på grunn av de uforutsigbare bivirkninger av syntetiserte farmakologiske medikamenter. Alternativ HRT bruker bioidentical hormoner har vist oppløftende resultater uten bivirkninger av lab-vokst hormoner. Naturlig hormonbehandling har også vist seg å senke kolesterolnivået.

Lav DHEA nivåer har også blitt registrert hos pasienter med psykiske lidelser, noen kreftformer, immunsvikt, osteoporose og betennelse. Kreft som involverer den reproduktive organer kan være relatert til feil metabolisme av hormoner, rende hormonbehandling potensielt skadelig. Men flere studier viser DHEA å ha anticancer egenskaper, forebygge kreft celleutvikling i brystvevet, huden, tykktarm, lever, skjoldbruskkjertel og.

Ved hjelp av DHEA som hormonterapi

kvinner generelt har høye nivåer av østrogen før overgangsalderen begynner, og bringer et plutselig fall i kjønnshormoner. Den raske tap av østrogen, testosteron og DHEA er assosiert med flere sykdommer, inkludert osteoporose og hjerte-problemer. Østrogen beskytter hjertet, senke kvinners generelle risikoen for hjertesykdom i løpet av sine tidlige og middelaldrende år. Dr. Glenn Braunstein av Cedars-Sinai Medical Center bemerker i sin 2002 papir, "Androgen nyrefunksjon Hos kvinner: Sammendrag av kritiske spørsmål," at kvinner med lavt testosteron og DHEA ofte opplever tap av energi, libido, beintetthet, styrke, og selv muskelmasse.

menn med lavt testosteron kan finne DHEA behandling for å være en levedyktig løsning for erektil dysfunksjon og for tapet av "gratis" testosteron, er at lett tilgjengelig testosteron. En studie fra 1997 av Dr. John E. Morley av St. Louis University School of Medicine konkluderer med at fritt testosteron i blodet korrelerer til DHEA nivåer. Andre studier viser DHEA tilskudd for å reversere erektil dysfunksjon hos menn med ingen historie med hjerte-eller karsykdom. Men menn vurderer DHEA behandling bør ha en PSA (prostata spesifikt antigen) panel gjort før start DHEA terapi og testes på nytt hver seks til 12 måneder.

Som et hormon forløper, er DHEA omdannes til hormoner kroppen trenger på den tiden. To av DHEA bemerkelsesverdige egenskaper inkluderer inhibering av G6PD enzymet, noe som bidrar til kreft og hjertesykdom, og fremstilling av 7-keto-metabolitt, som er kjent å forbrenne fett, lavere total kolesterol, og styrke immunsystemet. Denne DHEA metabolitt, 7-keto, er en forholdsvis sikker behandling alternativ for pasienter med hormon-relaterte sykdommer som det ikke syntetisere til testosteron eller østrogen.

Hint

  • En daglig dose på 30 milligram til 50 milligram av DHEA har vist seg å forbedre humøret, generelle velvære, bentetthet, og libido hos kvinner.
  • Fordi DHEA kan omdannes til testosteron eller østrogen, bør pasienter med hormon-relatert kreft ikke bruke DHEA terapi, eller bør kvinner som er gravide eller ammer, eller barn under 18 år.
  • Hos menn, kan DHEA forårsake en økning i DHT (dihydrotestosteron) som antas å føre til utvikling av kreft celler i prostata for å gå videre.
  • Hos kvinner, kan for mye DHEA fremme akne og uønsket ansiktshår.
  • Wild yam ekstrakt brukes til å lage noen DHEA tilskudd, men menneskekroppen kan ikke konvertere wild yam til DHEA.
  • Ta kontakt med en lisensiert helsepersonell før du prøver DHEA tilskudd.