Digidexo.com

Hva er raskeste måten å senke kortisolnivå?

Kortisol er et hormon som frigjøres av binyrene som regulerer blodtrykket, opprettholder blodsukkeret og forbrenner glukose. Mens det kan være avgjørende når du er i en "fight or flight" scenario, for mye kan være skadelig, forårsaker vektøkning, treg skjoldbruskkjertelen, blodsukker ubalanse, muskelvev forverring, dårlig immunforsvar og en reduksjon i bentetthet. Overflødig kortisol kan være et resultat av stress og angst.

Senking kortisolnivå

Det finnes flere løsninger for å redusere kortisol, og ideelt sett vil du bruke mer enn én. Kombinere dem er den raskeste måten å kutte kortisolnivået.

Få en stressnivået under kontroll gjennom meditasjon, avslapping og trening. Yoga og pusteøvelser er gode måter å meditere og slappe av. Hvis du ikke er kjent med meditasjon, er det nok av klasser tilgjengelig, og du også kan lære på nettet. Meditasjon og pusteøvelser kan gjøres når som helst, hvor som helst. Finn en meditasjon form som du liker mest og hold deg til den.

Pusteøvelser vil redusere pulsen og bidra til å eliminere giftig karbondioksid som ligger i lungene på grunn av grunne pust.

Når du trener, slipper du endorfiner, som skaper en følelse av velvære i kroppen din. Selv enkel øvelse som å ta en rask spasertur kan hjelpe.

Kardiovaskulære øvelser som løping, sykling, kickboksing og svømming er gode former for trening som reduserer kortisol.

Styrketrening er en annen stor form som kan trene alle de store muskelgruppene.

Prøv å trene minst 20 til 30 minutter om dagen.

Diet også kanskje en måte å redusere kortisolnivå. Unngå drinker og mat som inneholder koffein, som er et sentralstimulerende og er det siste du trenger når du prøver å slappe av.

Øk inntaket av lav glykemisk indeks mat og magre proteiner som fisk, kalkun og kylling. Matvarer som inneholder vitamin B, som melk, egg, frukt og grønnsaker, også er bra.