Digidexo.com

Symptomer på Gynecomastia

Gynecomastia er utvidelsen av mannlige bryster med eller uten melkeproduksjonen. Det er en ganske vanlig lidelse som oppstår i ett eller begge brystene ved starten av puberteten, eller kan være et resultat av en underliggende medisinsk lidelse som en hormonell ubalanse. I pubescent tenåringer, er tilstanden vanligvis forbigående og forsvinner av seg selv i omtrent ett år; Imidlertid, i tilfelle av at denne tilstanden synes å være en permanent fysisk forandring, det kan bli korrigert med kirurgi. Gynekomasti må ikke forveksles med pseudogynecomastia, som er utvidelsen av den ene eller begge av de mannlige bryster på grunn av akkumulering av kroppsfett.

Symptomer

Det viktigste symptomet på denne lidelsen er rett og slett en markant utvidelse av mannlig brystkreft ledsaget av melkeproduksjon eller mangelen på dem. Smerte kan være til stede rundt aureola. Symptomene kan avta på egen hånd uten noen behandling. Emosjonelle plager og forlegenhet er vanligvis angitt med de fleste pasienter som en motivator for å søke behandling.

Årsaker

Ifølge healthscout.com, kan gynekomasti være et resultat av en hormonell ubalanse. Visse medisiner som inneholder steroider eller hormonet østrogen kan også være den skyldige bak denne tilstanden. I tilfelle av tunge drikker, kan leveren bli svekket, og derfor ute av stand til å motvirke den østrogen som er funnet naturlig i hann-legemet i svært små mengder.

Denne tilstanden kan også signalisere at en testikkel svulst har utviklet, som krever øyeblikkelig legehjelp. Svulster som skiller ut hormoner og finnes i organer som lungene eller bryster er ofte årsaken til tilstanden. Det er mindre sannsynlig, men er en mulighet. Pasienter med Klinefelters syndrom har en høyere forekomst av gynecomastia. Drug bruk kan også forårsake utbruddet av denne tilstanden.

Behandling

Hvis dette ser ut til å være en permanent kroppslig forandring, er kirurgi et alternativ, men pasienten bør være godt undersøkt og en full historie bør tas før en endelig avgjørelse å fortsette med kirurgi. Hvis medisinen er å klandre, kan en endring være nødvendig. Hormonbehandling kan være et alternativ.

Spørsmål til Ask

Det er viktig å være klar over dette problemet og vet å vite så mye om det som mulig, noe som er grunnen til at pasienten bør spørre sine familie lege viktige spørsmål før noen gang bestemmer seg for en metode for behandling. Noen viktige spørsmål å vurdere er som følger: Er dette pseudogynecomastia eller gynecomastia? Hva har forårsaket denne lidelsen? Hva er de tilgjengelige behandlinger? Kan dette være knyttet til eventuelle andre lidelser eller sykdommer? Kan dette være relatert til en hormonell problem? Kan min medisinering være årsaken? Er kirurgi en levedyktig alternativ?

Fysiske Aides

Noen elementer kalt kompresjons vester som er noen ganger slitt av menn med gynecomastia. Disse bidrar til å flate brystet og gi et mer maskulint utseende. Disse kan veldig lett bestilles på nettet og fraktet til en bolig for konfidensialitet.