Digidexo.com

Hva Er Recovery Time for Hip labrum kirurgi?

Hva Er Recovery Time for Hip labrum kirurgi?


Hip labrum kirurgi er en vanlig prosedyre gjøres for å reparere skadet brusk rundt hofteleddet. Etter fysioterapi, pasienter er ofte symptom fri om 2 til 6 måneder etter inngrepet.

Anatomi

Hoften er et kuleledd består av femur (lårbeinet) og bekkenet (hoftebenet). Hodet, eller ball, av femur passer inn i kontakten av bekkenet. Den Labrum er et stykke av brusk som omgir rørstussen som bidrar til å holde lårbenet på plass og gi stabilitet.

Diagnose

Symptomer på en revet labrum kan omfatte smerter i hofte eller lyske, stivhet og begrenset utvalg av bevegelse i leddet, og en låse eller klikking i leddet. Det er vanskelig å diagnose en labrum tåre på grunn av alle de andre musklene i nærheten og rundt hoften.

Årsaker

En revet labrum kan være forårsaket av flere faktorer. Disse kan omfatte traumer, naturlige strukturelle abnormiteter, repetitive bevegelser (vanligvis idrett eller fysisk aktivitet relatert), og slitasjegikt.

Surgicial Prosedyre

Fremgangsmåten for å reparere en skadet Labrum varierer avhengig av omfanget av skaden. Leger vil enten fjerne avrevet del av labrum eller bare sy labrum sammen igjen.

Recovery Time

Pasienten blir liggende på krykker for 2 til 6 uker. I løpet av denne tiden, vil fysioterapi brukes til å gjenvinne styrke og bevegelsesutslag i leddet. Vanligvis pasientene kvitt smertene alt fra 2 til 6 måneder.