Digidexo.com

Å leve med osteoporose

Osteoporose er ofte en viktig årsak til uførhet hos eldre kvinner. Av denne grunn er det viktig for kvinner i alle aldre til å være klar over de mange ulike risikofaktorer for sykdommen (se Ressurser). Siden noen risikofaktorer som kjønn, alder og familiens historie kan ikke endres, blir det viktigere å fokusere på de risikofaktorer, som du kan gjøre noe med. Både kosthold og mosjon spiller viktige roller i å bremse ned bentap som oppstår med alderen. Mens det er medisiner tilgjengelig for å behandle sykdommen, leve en sunn livsstil er nøkkelen til å redusere risikoen for brudd fra svekket bein.

Trening

Vektbærende trening, eller en hvilken som helst øvelse som gjør musklene jobbe mot tyngdekraften, bidrar til å bygge sterkere bein. Kvinner med osteoporose trenger å gjøre styrke øvelser for å styrke rygg og hofter. Gjenværende aktive og legge til mer fysisk aktivitet på dagen kan gjøre hele forskjellen, spesielt hvis du arbeider for å styrke muskler og bein i overarmene og ryggrad. Øvelser som strekker øvre del av ryggen hjelp bedre holdning og styrke musklene mellom skuldrene. Aerobic øvelser styrke bein i beina, hoftene og ryggen, som alle bidrar til å støtte din kroppsvekt. I tillegg fleksibilitet øvelser bedre utvalg av bevegelse, slik at du kan opprettholde god balanse og forebygge fall og mulig skade. Turgåing, vektløfting, step aerobic og dans er eksempler på øvelser som bygger bentetthet. Disse typer øvelser også bidra til å forbedre muskelstyrke, koordinasjon og balanse. Kvinner bør trene minst 30 minutter hver dag, selv om de må gjøre det i ti-minutters intervaller. Men hvis du har osteoporose, visse øvelser kan ikke være hensiktsmessig for deg å gjøre. Løping eller jogging kan både legge press på allerede svekket bein. Tilsvarende, golf, tennis og visse yoga øvelser krever kronglete bevegelser i midjen, som også kan øke risikoen for kompresjonsfrakturer.

Diett

Kalsium forbruk er ikke den eneste ernæring faktor som skal vurderes for beinhelse. Leafy, grønne grønnsaker som nepe greener, grønnkål, brokkoli, spinat, grønne blader, romanosalat, grønnkål og løvetann greener inneholder vitaminer og mineraler som trengs for å absorbere kalsium i skjelettet. En økende mengde forskning antyder også at inntak av mer protein som finnes i kjøtt kan faktisk være bedre for bein. Å spise en vanlig fettfattig kosthold er ikke nødvendigvis sunnere for kvinner som har eller har høy risiko for å utvikle osteoporose. Resultatene av en studie tidligere publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser at postmenopausale kvinner som spiste mer protein viste høyere bentetthet i ryggraden. Mens funnene var signifikante, videre studier garantert til å undersøke en mulig sammenheng mellom protein forbruk og frekvensen av bentap hos kvinner.

Vekt

En kvinnes kroppsvekt er en av de mest nøyaktige prediktor for benmasse. Forskning viser at mens fedme er forbundet med et stort antall kroniske helseproblemer, å være for tynt, kan faktisk øke faren for osteoporose. Ifølge en studie utført av forskere ved USDA Agricultural Research Service, kvinner som begrenset antall kalorier de forbrukes hadde signifikant lavere bentetthet enn kvinner i utvalget som rapporterte å være mindre opptatt av hva de spiste. I lys av disse funnene, kan kvinner med osteoporose som ønsker å gå ned i vekt ønsker å innlemme mer bevegelse i noen vekttap program for å bidra til å bygge sterkere bein.

Vitamin D

Vitamin D er viktig for absorpsjon av kalsium og fosfor. Men bare tjue minutter for å være ute i solen hver dag kan bidra til å forhindre vitamin D-mangel. Voksne kvinner, som ikke får tilstrekkelige mengder av vitamin D, enten gjennom kosten eller sollys, vil etter hvert utvikle osteomalasi, en sykdom som svekker bein, øker risikoen for benbrudd. Som med andre vitaminer og mineraler, er det daglige minstekravene for vitamin D. Kvinner som er postmenopausal trenger minst 800 enheter av vitamin D hver dag. Et annet problem relatert til vitamin D er bruken av solkrem. Selv om solkrem er nødvendig for å beskytte mot hudkreft, en solkrem med en SPF 30 forhindrer vitamin D fra sollys fra å bli absorbert inn i huden. Faktum er at individer trenger noen eksponering for solen. Som alt annet, må du oppnå en forsiktig balanse mellom å beskytte deg mot risikoen for å utvikle hudkreft og får nok vitamin D for beinhelse.

Alkohol

Til tross for en rekke studier som har knyttet alkoholisme med senket bentetthet, tyder noen undersøkelser nå at å drikke alkohol i moderate mengder kan bidra til å øke bentetthet. Forskere fra Institutt for indremedisin, Brigham and Women Hospital og Harvard Medical School teoretisere at kvinner som drikker alkohol kan se en økning i østrogennivået, noe som kan forklare høyere bentetthet etter menopause enn hos kvinner som ikke drikker alkohol. Dette betyr ikke at kvinner bør drikke alkohol for å bygge benmasse. Alkoholforbruket er bare én faktor som blir undersøkt av det vitenskapelige samfunnet i forhold til osteoporose og måter å forbedre bein helse. Følgelig er mye mer forskning er nødvendig som å drikke store mengder alkohol setter kvinner med risiko for andre helseproblemer, inkludert hjertesykdommer og brystkreft.

Falls

Rapporter viser at mer enn 90 prosent av hoftebrudd skje som følge av osteoporose. Derfor individer som har sykdommen må ta spesielle forholdsregler for å redusere risikoen for fall og bryte et bein. Alltid være forsiktig når du går, spesielt i dårlig vær. Hvis du finner deg selv å falle, kan du prøve å falle fremover hvis du kan. Faller rett ned eller sidelengs øker sjansene for oppsprekking en hip. Du kan også bryte kraften av et fall ved å lande på baken. Øv balanse øvelser ved å holde på kjøkkenbenken. Stå på ett ben av gangen. Hold stillingen i ett minutt, og deretter prøve det igjen med øynene lukket. Til slutt, prøv å stå på ett ben uten å holde på. Også huske på at hvis du bruker bifokale eller trifokale, kan din dybdesyn være av når du ser ned, noe som kan føre til at du mister balansen. Visse medisiner kan også forårsake bivirkninger som kan bremse reflekser, og at du føler deg svimmel, ør eller desorientert.