Digidexo.com

Hvor mye jern Supplement skal en kvinne ta?

Hvor mye jern Supplement skal en kvinne ta?


Ifølge Verdens helseorganisasjon, er jernmangel utbredt i både industri og utviklingsland. "Iron mangel rammer flere mennesker enn noen annen tilstand, utgjør et offentlig helsetilstand av epidemiske proporsjoner," leser en WHO uttalelse på jernmangel. Centers for Disease Control, i å gjøre anbefalinger for å forebygge og kontrollere jernmangel, siterer US Department of Agriculture statistikk som viser at færre enn 30 prosent av amerikanske kvinner i alderen 12 til 49 får tilstrekkelige mengder jern.

Anbefalte Dietary utgiftsgodtgjørelse

National Institutes of Health bemerker at friske kvinner i sine fertil år har høyest behov for jern fordi menstruasjon og graviditet redusere kroppens lagre av jern. RDA retningslinjer for kvinner i løpet av disse årene er: 15 milligram (mg) per dag for alderen 14 til 18; 18 mg / dag for alderen 19-50; 27 mg / dag i løpet av svangerskapet; 10 mg / dag under amming hvis kvinnen er 14 til 18; og 9 mg / dag under amming for kvinner 19 til 50. I tillegg, kvinner med nyresvikt og gastrointestinale forstyrrelser som påvirker opptaket av jern kan kreve ekstra jern for å hindre mangel.

Jern i kosten

To typer jern finnes i matvarer: ". Ikke-heme jern" Iron avledet fra dyr mat kilder, kalt "heme jern," og jern avledet fra vegetariske matvarer kilder, kalt Non-heme jern er mindre lett absorberes, så vegetarianere kan trenge å konsumere nesten dobbelt RDA for å unngå jernmangel, påpeker NIH ut. NIH anbefaler vegetarianere kombinerer sitrus matvarer med jern kilder fordi Vitamin C øker absorpsjonen av ikke-heme jern.

Mangel og anemi

Vidt siterte Cornell-universitetet studier viser at kvinner med jern mangler ikke alvorlig nok til å kvalifisere som anemi fortsatt lider negative konsekvenser av utilstrekkelig jern. Deres utholdenhet på mosjon og fysisk arbeid er redusert, og hvis de trener for å være fysisk form, de får mindre nytte av den øvelsen. Jere Haas, professor i mors og barns ernæring i Divisjon for Nutritional Sciences ved Cornell University i New York, studerer de funksjonelle konsekvensene av mild til moderat jernmangel over hele verden. "Jernmangel anemi hos kvinner i reproduktiv alder er trolig 3 til 4 prosent av befolkningen, men jernmangel uten anemi er en annen 10 til 12 prosent," Haas sagt om kvinner i USA "Vi anser dem for å være i faresonen," Haas sa i den andre gruppen.

Jern absorpsjon svinger

For mye jern kan være et problem i seg selv. Terapeutiske doser av jerntilskudd, for eksempel, kan føre til ubehagelige problemer, inkludert forstoppelse, diaré, kvalme, oppkast, mørk farget avføring og mageubehag. Haas pekte på statistikk som viser om lag 25 prosent av amerikanske kvinner ta jerntilskudd. "Det ville være en slags siste utvei. Hvis du kan få dine næringsstoffer fra maten du er mye bedre," Haas sa. Jern i kosten er tryggere på grunn av måten kroppen fungerer, bemerket Haas. "Kroppen i sin uendelige visdom regulerer hvor mye jern det kan absorbere," sa han. Hvis kroppen har nok av lagret jern, kutter den tilbake opptaket av jern i maten. Men hvis legemet er i gang kort, skjer det motsatte. "Kvinner som er jern-mangel vil trappe opp sin absorpsjon av jern i kosten," Haas sa.

Får nok jern i kosten

Haas sa litt planlegging og disiplin er nødvendig for å konsumere nok jern, spesielt for vegetarianere som bruker bare ikke-heme jern. "Nesten alle kjøtt mat kommer til å ha en tilstrekkelig mengde jern i en liten porsjon. Og enda viktigere, det kommer til å være jern i en heme form, som er bedre absorbert," Haas sa. "Den andre ting å huske på i USA er at mye av maten vår er allerede forsterket med jern." Teoretisk sett får nok kosttilskudd jern i USA ville være lett, bemerket Haas. "For noen grunn kvinner ikke får en tilstrekkelig mengde," sa han. Flere faktorer, som for eksempel inntekt og livsstil valg, innflytelse kosthold og ernæring. "Det er ikke vanskelig å spise en dårlig kosthold når du har begrenset inntekt eller dårlige matvaner," Haas sa. Haas har lagt det er en sterk sammenheng mellom fedme og jernmangel, på grunn av høy-kalori, høy-fett, lav-jern matvalg. Han anbefalte at folk lese ernæringsmessige etikettene på matvarer og lære om riktig kosthold gjennom bøker og nettsteder. "Hvis du ikke er diagnostisert som blodfattig, tror ikke at du ikke har et potensielt problem med jern," Haas sa.