Digidexo.com

Hvordan finne hva som forårsaker kronisk idiopatisk urtikaria (Uforklarlig Hives)

Hvordan finne hva som forårsaker kronisk idiopatisk urtikaria (Uforklarlig Hives)


Urticaria- en kløe, svie og noen ganger smertefulle utbrudd i huden; mer kjent som elveblest. Disse irriterende, reddened blemmer med flate sentre kan vises hvor som helst på kroppen, inkludert inne i ører, nese og munn. Et vanlig tilfelle av urticaria er vanligvis ikke en alvorlig trussel mot helsen. Alvorlige tilfeller kan føre til betennelse i halsen og svekke puste og svelge; medisinsk hjelp bør søkes samtidig.
Mange faktorer er kjent eller mistenkt for å forårsake elveblest. Allergier (inkludert bivirkninger av visse medisiner) synes å være den vanligste årsaken. Visse helsemessige forhold, virus, "kontakt" (trykk eller friksjon), varme, kulde, eller sollys, insektbitt er også kjent for å indusere elveblest, samt fysisk anstrengelse.

10-20 prosent oss vil oppleve en bikube utbrudd minst én gang i livet. De akutte episoder av elveblest forsvinner i løpet av 24 timer, eller inntil noen dager. Det er ikke uvanlig, men for den tilstand å vare opp til 6 - 8 uker. Hvis elveblest vare lenger enn 8 uker, sjansene er du har gjentatt episoder gjennom hele livet. Denne artikkelen er for deg.
Her er en serie trinn du må ta for å komme til roten av denne elendige sykdom. I mange tilfeller vil ingen medisinsk forklaring bli funnet; men du vil ha minst utelukket et arsenal av forhold som ikke forårsaker ubehag.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med en immunolog som spesialiserer seg på allergier. I mellomtiden, holde et diagram eller logg, skrive ned alt du spiser, samt hver gang du får elveblest, uansett om de synes alvorlig eller ikke. Også ta hensyn til det tøyet du har på deg; såper, parfyme og rengjøringsmidler du bruker. Hold notater av dyr du kommer i kontakt med, mugne områder du er utsatt for (for eksempel kjellere eller garasjer), alle utendørs aktiviteter, etc.
Den immunolog vil mer enn sannsynlig utføre en rekke hudprikktester å avgjøre om du har en allergisk reaksjon på miljø / luftbårne stoffer. En annen test vil bli gjort for å sjekke om matallergier. I det hele tatt, bør du ha minst 140 tester gjort. Den prikk klør knapt hudens overflate med et spor mengde av stoffet kjent for å forårsake allergiske reaksjoner. En liten, hevet reddened Welt vises og indikerer en reaksjon på at enkelte test. Hvis ingen av de opprettstående områder røde eller hovne, kan allergier utelukkes som en faktor som forårsaker din urticaria. Du kan være foreskrevet antihistaminer eller prednison som kan lindre din nåværende ubehag, men vil ikke behandle den underliggende årsaken til elveblest.
Når allergi er utelukket, vil legen også bestille en rekke blodprøver. Disse vil se etter andre forhold i forbindelse med elveblest, inkludert, men ikke begrenset til: riktig leverfunksjon, forhøyet antall hvite blodceller, under eller over aktiv skjoldbrusk, Lupis, autoimmune sykdommer, hepatitt, trikinose, Lyme sykdom, herpes. Etter behandling i et laboratorium, vil immunolog varsle deg om resultatene.

Hvis alle de ovennevnte vilkår er utelukket, er det på tide å søke hjelp hos en hudlege. Denne legen vil undersøke deg for ulike hud lidelser, og kan også utføre en biopsi av huden vev for å utelukke vaskulære forhold.
De medisinske fagfolk har styrt alt ut, og du føler deg sunnere enn noensinne! Elveblest, derimot, har ikke gitt opp. Og bør heller ikke du. Er det fortsatt håp!

Den siste legen du trenger å se er en psykiater. Holde et åpent sinn hvis du blir henvist til en av hudlege !! Psycho analyse er mye anbefalt, som i det siste, fordi høyt stress og angst er (endelig) forstått og akseptert av den medisinske profesjon å være en medvirkende årsak til kronisk idiopatisk urtikaria --- Uforklarlig Hives som varer i mer enn åtte uker.