Digidexo.com

Positivt og ulemper med en Solseng

Positivt og ulemper med en Solseng


Innendørs tanning er en big business. Ifølge American Academy of Dermatology, på en gitt dag over en million menn, kvinner og tenåringer vil klatre inn i en Solseng i jakten på en sunn glød. Det er også en kontroversiell virksomhet. Talsmenn hevder solarium er trygge. Motstanderne tilbakevise det argumentet, hevder alvorlig helsefare vil følge. Begge sider er lidenskapelig om sine synspunkter. Og forbrukerne er igjen for å sortere ut fakta. Bottom line: Nøye veie fordeler og ulemper med solarium før bruk.

Bruksanvisning

Pros

•  Vitamin D er viktig for en sunn kropp. Det fremmer benhelse, reduserer inflammasjon og støtter immunsystemet. Det kan oppnås gjennom kosthold og kosttilskudd, men de fleste Vitamin D er oppnådd gjennom solen. Solens ultrafiolette (UV) stråler fungere som en utløser for å hjelpe våre organer gjør vitamin D. Men de korte vinterdagene grense soleksponering for mange. For å hindre mangel, den Innendørs Tanning Association, sammen med noen medlemmer av det medisinske miljøet, foreslår solarium er en trygg måte å oppnå vitamin D.

De fleste solarium kan bli funnet i Solstudioer drives av fagfolk. Salon ansatte er opplært til anmeldelse av hudtype, bruk medisiner og medisinsk historie med potensielle kunder. Ved å tilpasse en tanning plan for hver kunde, Innendørs Tanning Association hevder solbrenthet er mindre sannsynlighet for å inntreffe. De foreslår tanning i et kontrollert miljø med en Solseng er "smart" måte å tan.

Innendørs Tanning Association foreslår at solarium gir tanners positive psykologiske effekter. En studie 2004 utført av Wake Forest University bekrefter eksponering for UV-stråler utløser hjernen til å frigjøre endorfiner, som er knyttet til smertelindring og en følelse av velvære. Deltakerne i studien rapporterte følelsen avslappet og mindre spent etter hver solingen.

Cons

Tanning senger avgir ultrafiolett-A (UVA) stråler. Ifølge American Academy of Dermatology, kan UVA-stråler være opptil 15 ganger kraftigere enn Ultraviolet-B (UVB) stråler slippes ut av solen. Ved å endre DNA av hudceller, kan disse stråler forårsake for tidlig aldring av huden. Ubeskyttet og gjentatt eksponering kan føre til tørrhet, rynker og sagging og gi den skadede huden en samlet læraktig utseende.

Tanning bed bruk har vært korrelert med en økt forekomst av alle typer hudkreft. Over en million nye tilfeller av hudkreft er diagnostisert hvert år. Basal celle og plateepitelkreft er mest behandles. Melanom kan være dødelig. Ifølge American Academy of Dermatology, over 116 500 tilfeller av melanom diagnostisert i 2008. Det er den nest vanligste kreftformen hos personer mellom 15 og 29. Ironisk nok, vil 70 prosent av personene som bruker solarium hver dag er unge kvinner i alderen 16 og 29.

Den UVA stråler som sendes ut av tanning senger har vært knyttet til immunsystemet undertrykkelse og øyeskader. Data som samles inn av American Academy of Hudleger avslører at gjentatt eksponering for solarium kan føre til okulær melanom, grå stær og blindhet.