Digidexo.com

Hofteleddsdysplasi hos mennesker

Hofteleddsdysplasi hos mennesker


Hip dysplasi hos mennesker er et bein tilstand som påvirker hofteskålen og lårbeinet. Hunder er mest berørt av denne tilstanden; imidlertid hofteleddsdysplasi også påvirker mennesker, særlig barn og kvinner. Ifølge eMedicine, et nettsted som dekker medisinske problemer, 80 prosent av personer som lider av voksen hofteleddsdysplasi er kvinner og én av 1000 babyer blir født med hofteleddsdysplasi.

Beskrivelse

Hip dysplasi er en deformasjon eller forskyvning av hofteleddet. I en normal hofteleddet femur passer direkte inn i bekken socket som hjelper felles å bære stress fra vekt og trening. I tilfelle av hofte dysplasi, betyr femur ikke passe tett inn i bekken kontakten. Det sitter løst, og noen vanlige aktiviteter som turgåing, kan føre til at omkringliggende bein å bære eller rive. Dette kan føre til smerter, halter og til slutt misdannelse hvis tilstanden ikke behandles.

Årsaker

Hofteleddsdysplasi er arvelig, noe som betyr at det er gått ned gjennom genene til familiemedlemmer. Så, er det mer sannsynlig å skje hvis det er familiemedlemmer som har det. Også i babyer, er brusken i hoftebenet myk og smidig, og dette kan føre til hoftebenet å gli ut av sted.

Symptomer

Vanligvis oppstår hofteleddsdysplasi i en tidlig alder og de fleste symptomene er lagt merke til en gang barnet begynner å krabbe og gå. Noen symptomer som du kanskje merke i babyer eller voksne er stivhet, smerter i hofte området, en klikkende lyd i hofte eller halting.

Diagnose

Røntgenbilder brukes for å finne ut om det er noe unormalt stede i hofteleddet, hvis det er skade på det hippe og hvor omfattende skaden er. Dessuten kan en lege bevege beina i forskjellige stillinger for å lytte etter hip lyder og vise noen problemer med bevegelighet i hofteområdet.

Behandling

Behandling av hofteleddsdysplasi avhenger av alder og omfanget av skaden til stede. Kirurgi er et alternativ for å behandle hofteleddsdysplasi hos voksne. Hvis det ikke er dysplasi kronisk, deretter i noen tilfeller femur kan omformes til å passe sikkert tilbake i hofteleddet. I alvorlige tilfeller kan en hofteoperasjon være nødvendig. For babyer, er en sele eller ben brace brukte. Selen holder benene til en stilling som forhindrer hofte fra å skli som vekst forekommer. Leger anbefaler vanligvis selen bæres på heltid for en minst 6 til 12 uker, og deretter slitt deltid for 4 til 6 uker etter hoftene er stabilisert.