Digidexo.com

Hvordan å overvinne frykten for å miste

Hvordan å overvinne frykten for å miste


Du tror kanskje at du har rett til å frykte og hate tanken på å miste. Tross alt, er konkurransen en sunn del av livet, og folk oppfordres til å gjøre sitt beste. Du kan føle frykten for å tape er bare en naturlig progresjon fra denne holdningen. Du kan selv tenke at frykten for å tape er avgjørende for din motivasjon. Men for noen mennesker, blir frykten for å miste ut av kontroll og alvorlig påvirker deres liv. Du må overvinne denne frykten når du begynner å se det som et problem, og kanskje når andre kommentere det.

Bruksanvisning

Hvordan å overvinne frykten for å miste

•  Skriv ned hvordan frykten for å tape gjør at du føler. Beskrive om det gjør at du føler deg sint, redd, bekymret eller alle disse. Analysere om denne følelsen har blitt mer akutt og prøve å spore sin opprinnelse. Det kan være at det sammenfaller med en bestemt stressende periode, eller tap av noe eller noen som var viktig for deg. Noen ganger kan en persons følelser om tap kan bli forvirret.

Observere andre familiemedlemmer, og se om du kan identifisere denne reaksjonen i dem, også. Noen ganger foreldre formidle denne frykten ved å knytte oppmerksomhet og godkjenning med suksess. Hvis dette var tilfelle i familien din, kan du prøve å være objektiv om dette, spør deg selv om det ble fraktet til ekstreme lengder i løpet av barndommen. Anerkjennelse kan være nok til å hjelpe deg å overvinne din frykt. Diskutere dette med dine søsken og andre familiemedlemmer hvis du føler deg komfortabel med å gjøre det.

distansere deg fra dine failulres. Bestått i ett område gjør deg ikke en fiasko som en person. Gjenkjenne dine egne styrker og innse at din verdt som en person er ikke avhengig av dette ett område. Fortell deg selv om antall vellykkede mennesker som hadde noen spektakulære feil underveis. Faktisk er det et argument at du må oppleve svikt til slutt lykkes.

Tips og advarsler

  • Vurdere rådgivning hvis denne frykten forårsaker betydelige problemer.