Digidexo.com

Methylcobalamin i graviditet

Methylcobalamin i graviditet


Methylcobalamin er en form for vitamin B12, et vitamin som har sterke effekter på hjernen og nervesystemet samtidig være viktig for cellevekst og reproduksjon. Tilstrekkelig inntak av stoffet er spesielt viktig for gravide kvinner, som en alvorlig mangel kan ha katastrofale konsekvenser på å utvikle nervesystemet av et foster, men likevel være vanskelig å oppdage.

Bruksområder

I kroppen blir methylcobalamin anvendes i en rekke prosesser, inkludert: produksjon av røde og hvite blodlegemer, regenerering av RNA og DNA, omdannelse av fett, karbohydrater og proteiner til energi, syntetisering av proteiner og fett, nervecelle og kappe vedlikehold, metyleringer (en type kjemisk reaksjon som påvirker DNA-ekspresjon), hjernefunksjon vedlikehold, kolin syntese, vedlikehold av epitelial og slimhinneceller, opprettholdelse av normal benmarg, og opprettholdelse av en normal mage- og tarmkanalen.

RDA

Den anbefalte kosten Allowance (RDA) av methylcobalamin for gravide kvinner er noe høyere enn for vanlige voksne. Gravide kvinner bør spise minst 2,6 mcg per dag, mens de fleste voksne kan opprettholde god helse med 2,4 mcg per dag. RDA for gravide kvinner kan vanligvis være oppfylt gjennom en godt balansert kosthold.

Virkninger av mangel

Selv milde tilfeller av vitamin B12-mangel under svangerskapet ikke utgjør en farlig risiko for medfødte misdannelser, mer alvorlige tilfeller av mangel gjør. Det er dokumentert at en alvorlig methylcobalamin mangel kan ha en effekt som ligner på folsyremangel, forårsaker nevralrørsdefekter hos fosteret (defekter i hjernen og ryggmargen). Mangel kan også føre til ufruktbarhet, gjentatte spontanaborter og for tidlig fødsel.

Mangel Forebygging

Vitamin B12-mangel kan unngås ved de fleste gravide kvinner gjennom bare å spise et sunt, godt avrundet diett. Noen forhold, som for eksempel intestinal malabsorpsjon eller lav skjoldbrusk-funksjon, kan føre til en mangel selv om kvinnen spiser en vitamin-rik diett. Videre kan folsyretilskudd ofte tatt under svangerskapet gjør en B12-mangel vanskelig å oppdage. Derfor blir gravide oppfordres til å ta prenatal vitaminer, som normalt inneholder høye nivåer av vitamin B12, for å sikre tilstrekkelig inntak av methylcobalamin. I noen ekstreme tilfeller, behandle og forebygge mangel kan kreve B12 tilskudd eller injeksjoner.

Kilder

De beste kilder for methylcobalamin er animalske produkter, som for eksempel nyre, lever, hjerne, hjerte, melk, kjøtt, egg, muslinger, østers, laks og sild. Vegetarianere bør derfor være spesielt årvåkne av mulig mangel.