Digidexo.com

Hvordan dra nytte av Gruppeterapi

Hvordan dra nytte av Gruppeterapi


Noen ganger når du har blitt rådet til å gå inn terapi, er det enklere og mindre skremmende å bli med i en gruppe. Det er mange grupper tilgjengelig som adresserer omtrent alle type problem. Hvis din lege eller terapeut mener at denne situasjonen kan fungere for deg, kan du følge disse trinnene for å få maksimalt utbytte av din gruppe terapi.

Bruksanvisning

•  Møt opp hver uke. Ved å registrere deg for gruppeterapi, har du gjort en forpliktelse til deg selv og medlemmene av gruppen. Det første skrittet for å få mest mulig ut av øktene er å være der konsekvent, forming obligasjoner og bidra.

Bidra til gruppediskusjoner. Som du blir kjent og komfortabel med gruppen din, bør du begynne å føle seg mer rolig å legge til møtene, dele hva du føler inni. Du vil ha nytte av gruppeterapi hvis du tillater medlemmene å bli kjent med deg og hva førte deg dit.

Hør oppmerksomt. Når du har fått komfortabel, være forsiktig med å dominere diskusjonene. Som du vet, dette er ikke en personlig terapitime, og alle trenger å ha en sjanse til å delta.

Ta risiko. Som du delta og høre hver uke, bør tillit være å bygge mellom deg og de andre medlemmene av gruppen. Konsernet leverer et trygt miljø for deg å prøve nye tilnærminger, svar og oppførsel som du vil endre, og skal gi deg konstruktive tilbakemeldinger.

Eier dine følelser. Når du er i gruppeterapi, vil du ha nytte mer hvis du snakker i form av "I" uttalelser i stedet for "du" uttalelser. Å være ærlig med deg selv og ta kontroll over følelsene dine vil hjelpe deg å føle deg sunnere og mer nytte av gruppen.

Fyll lekser. Ditt arbeid slutter ikke ved avslutningen av behandlingen. Når du går ut døren, ta neste uke til å reflektere over hva gruppen diskutert og begynne å bruke den til ditt eget liv.

Tips og advarsler

  • Når du er i gruppeterapi, husk å alltid respektere andre i gruppen din, og du vil dra nytte av deres respekt igjen.
  • Hvis noen tilbyr en kommentar som svar på det du sa, og du ikke helt forstår, be om avklaring før de blir defensive.
  • Som du lytte til de situasjonene andre snakker om, aldri svare med dom eller prøve å løse sine problemer. Heller, hvis hva de deler relaterer til noe du har vært gjennom, fortelle dem om dine erfaringer og hvordan du håndterte det.
  • Mens du lytter til andre snakker, avstå fra å tenke på din egen reaksjon, fordi det holder deg fra virkelig høre hva som blir sagt.