Digidexo.com

Hva er årsaken til overgangsalder svette?

Nattesvette og hetetokter er en vanlig foreteelse i peri-menopausal og postmenopausale kvinner på grunn av varierende hormoner. Den medisinske termen for nattesvette er søvn hyperhidrosis eller nattlige hyperhidrosis.

Hormoner Bli ubalansert

Nattesvette er spesielt utbredt i løpet av peri-menopause, tiden frem til overgangsalderen, på grunn av den dramatiske vekst og fall i østrogennivå.

Tap av Østrogen

Mindre østrogen som produseres av eggstokkene fører vasomotorisk ustabilitet, noe som får hudens blodkar til brått strekke; resultatet er natt svette eller en hot flash, bemerker Mayo Clinic.

The Brain blir lurt

En ubalanse i hormonene kan lure hjernen varme regelverk til å tro at kroppen trenger for å spre varmen. Når hjernen sender ut denne meldingen, pulsen øker, vil blodårene utvider seg og svettekjertlene åpne, og du vil svette mye.

HRT kan være den skyldige

Nattesvette kan også være forårsaket av hormonsubstitusjonsbehandling (HRT), ifølge Mayo Clinic, samt av antidepressiva og andre medikamenter som du kan ta. Visse medisinske tilstander kan forårsake svetting.

Unngå visse matvarer og drikker

Hot krydret mat, alkohol, sukker og koffein kan produsere hetetokter så unngå disse hvis du allerede opplever nattesvette og hetetokter i løpet av dagen.