Digidexo.com

Måter å redusere Underarm svette

Hvis du befinner deg svett overdrevet, noen ganger også når temperaturen ikke er høy, kan det hende du har en tilstand som kalles hyperhidrosis. Legene mener hyperhidrosis kan være relatert til svette kjertler som er overaktiv, selv om mesteparten av tiden ingen reell årsak kan identifiseres. Det kan innebære hendene, føttene og, selvfølgelig, underarm området. I alvorlige tilfeller kan hyperhidrose skape kaos på ditt sosiale og arbeidslivet. En lege vil stille spørsmål for å se om svetting kan forholde seg til en annen, mer alvorlig tilstand. Men hvis det er hage-utvalg hyperhidrose, har du mange behandlingstilbud.

Antiperspiranter

Det første alternativet å prøve for hyperhidrose er en kraftig antiperspirant. Produktet kan selges over disk, eller det kan være noe legen forskriver. Antiperspiranter med 10 prosent til 15 prosent aluminiumkloridhexahydrat kan styre mange tilfeller av overdreven svetting. Disse sterke produkter kan ha et par bivirkninger: De kan irritere huden, og de kan misfarge klær.

Medisiner

Noen reseptbelagte legemidler er nyttig i å kontrollere hyperhidrosis. Medisinen glykopyrrolat, solgt som Robinul og Robinul-Forte, blir ofte brukt til å hemme svetting. Bevis for deres effektivitet er litt sparsom, men noen mennesker finner lettelse fra dem. Som enhver narkotika, kan disse medikamentene har bivirkninger. Vanligste er svimmelhet, munntørrhet og problemer med vannlating. Dersom svette utløses hovedsakelig av stress, kan andre medisiner som benzodiazepiner eller betablokkere være foreskrevet.

Botox

Den populære rynke-reduserende behandling kan være effektiv mot hyperhidrose, også. Faktisk, har den amerikanske Food and Drug Administration godkjent stoffet som en terapi for overdreven underarm svette. Botox-injeksjoner i armhulen arbeid av midlertidig blokkerer nervene som provoserer svetting. Injeksjon av Botox, som er generelt kjent som botulinum toxin type A, kan forårsake mild smerte, og noen enkelte mennesker opplever influensalignende symptomer snart etterpå. Botox er til tider brukt for svette håndflater, også.

Andre behandlinger

Et par andre behandlinger målrette overdreven svetting, men de er vanligvis ikke brukt for underarm svette. I iontoforese, er en elektrisk strøm brukes til å midlertidig stenge svettekjertlene. Behandlingen brukes vanligvis bare for hyperhidrose av hender og føtter. For alvorlig hyperhidrose, flere kirurgiske alternativer er tilgjengelige for å enten fjerne svettekjertlene eller avbryte nerve overføring til dem. Disse prosedyrene, som anses noe av en siste utvei, er mest typisk utført for tilfeller av svette håndflater, selv om noen leger operere for å redusere underarm svette også. Endoskopisk thorax sympathectomy, eller ETS, er en vanlig minimal invasiv kirurgi for alvorlig hyperhidrosis.