Digidexo.com

Diett for folk med høy urinsyre

Diett for folk med høy urinsyre


Urinsyregikt er en type smertefull leddgikt preget av plutselige hevelse, rødhet, smerter og betennelse i ett eller flere ledd. En diett rent av puriner, som forårsaker urinsyre buildup, kan bidra til å minske gikt effekter og hendelser.

Puriner

Urinsyre i blodet er forårsaket av puriner som er produsert i kroppen og kommer fra naturlige matvarer. Hvis kroppen din ikke kan kvitte seg med syre så fort som det bygger seg opp, kan det overskytende urinsyre forårsake dannelse av krystaller i leddene, forårsaker gikt. For mange matvarer som inneholder store mengder av puriner kan føre til tilstanden.

Matvarer for å unngå

Matvarer som inneholder store mengder av puriner inkluderer hjerter, svinekjøtt, lever, nyrer, sweetbreads, buljong og gjær. Mye av sjømat inneholder også store mengder av puriner, inkludert sardiner, blåskjell, sild og ansjos.

Matvarer til forbruker

Frukt og grønnsaker er lavt i urinsyre og kan plentifully forbrukes. Rice er også lav i puriner. Blant de mest gunstig mat er mørke bær, soyabønner, tofu, nøtter, linfrø og olivenolje.

Drikkevarer

Øl, lager og ale bør unngås på grunn av den gjær som naturlig inneholder urinsyre. Mixes, cider eller cocktails er passende alternativer. Personer med gikt bør også drikke ca tre liter vann om dagen for å hjelpe flush urinsyre ut av kroppen deres og hindre oppbygging.