Digidexo.com

CPAP Mask størrelser

Berører mer enn 12 millioner amerikanere, er søvnapné en sykdom som forårsaker lider å slutte å puste mens de sover. Den vanligste behandlingen for søvnapné er å bruke en kontinuerlig positivt luftveistrykk enhet, eller CPAP. En CPAP tvinger luft inn i luftveiene, slik at du puster kontinuerlig gjennom natten. For å bruke en CPAP du må bære en maske, enten dekker nesen eller nesen og munnen, og effektiviteten av behandlingen er avhengig av en skikkelig maske passform.

Know Your Målinger

Til riktig måle deg selv for en CPAP maske, må du ta noen enkle målinger av ansiktet ditt. Du bør måle avstanden fra øyet linjen til bunnen av nesen, den diagonale avstanden fra øyet linje til tuppen av nesen, bredden og dybden av nesen, og til slutt lengden fra øyet linje til midtpunktet mellom underleppen og haken.

Se på din Nares

Noter formen på nesebor. Dine nares er åpningene i neseborene, som ligger ved foten av nesen. Folk vil typisk ha en av to Nare typer: rund eller spor. Slotted nares vil se ut som en veldig smal oval, mens runde svelget vil være mer sirkulær. Nare typen påvirker hva slags nesebor plugger du må bruke hvis du ønsker å bruke kun en nese maske og ikke en full ansiktsmaske.

Vær oppmerksom på dine behov

Vær oppmerksom på om du puste gjennom munnen eller nesen din når du sover. En CPAP er avhengig av press for å tvinge luften inn i luftveiene, og puste gjennom munnen kan redusere dette trykket, minske effektiviteten av enheten. Hvis du puster gjennom munnen, kan en nesemaske ikke, og du må kanskje bruke en ansiktsmaske. En full maske dekker nese og munn, og dermed hjelpe deg med å holde munnen lukket mens også å unngå trykktap hvis du puster gjennom munnen.

Snakk med din DME

Kontakt din holdbar medisinsk utstyr (DME) tilbyder med dine mål, nblir type og maske behov, og det vil sette deg opp med riktig maske. Flere DMEs vil tillate deg prøve forskjellige masker, så ikke vær redd for å prøve forskjellige typer til du finner riktig passform. Du kan også gå til CPAP.com og inn dine målinger i nettstedets sizing guide for å få en liste med masker som kan fungere for deg.