Digidexo.com

Urte rettsmidler for å hjelpe menopause symptomer

Urte rettsmidler for å hjelpe menopause symptomer


Mange kvinner i femtiårene opplever menopause-relaterte symptomer, som er forårsaket av et kraftig fall i østrogennivået. Denne artikkelen vil se på noen av de urtemedisiner ofte anbefalt for lettelser ubehag av menopausale symptomer, og det vil kort gjennomgå noen fordeler og ulemper, vitenskapelige bevis og myter om å bruke disse urtene.

Vanlige Overgangsplager

Symptomer som hetetokter, søvnløshet, migrene, leddsmerter, svimmelhet, vektøkning, tap av libido og vaginal tørrhet, kan være ganske mild eller svært intens. Disse symptomene kan vare i bare en kort tid for noen kvinner, men for andre kan de vare i mange år. Kvinner bruker en rekke naturmidler i et forsøk på å lindre symptomer på overgangsalder. Helse utøvere har sterke og motstridende meninger om hvorvidt disse tiltakene gi lindring og om de faktisk er skadelig.

Hvorfor urte rettsmidler?

Urtemedisiner har alltid vært brukt til å behandle menopause symptomer, men flere kvinner slått til urter og alternativ medisin etter de omfattende Women Health Initiative studie fant at hormonbehandling, en populær behandling frem til 2002, kan øke risikoen ikke bare for brystkreft og eggstokkreft , men også for slag og andre alvorlige medisinske tilstander.

Svart cohosh

Klaseormedrue er den mest anerkjente og anbefalte urte rette for overgangsalder symptomer. Indianere brukte klaseormedrue for kvinners helseproblemer, som hetetokter og menstruasjonssmerter, og denne urten er fortsatt tenkt å være nyttig. I 2001 American College of Fødselsleger og Gynekologer sa at å ta klaseormedrue kan være nyttig for menopausale symptomer som hetetokter, men det bør tas for ikke mer enn seks måneder. Dette forbeholdet ble gitt fordi noen medisinske fagfolk mener klaseormedrue kan forårsake negative bivirkninger som fordøyelsesbesvær, kvalme, hodepine, svette, leg tyngde, vektøkning, forandringer i blodtrykk eller synsforstyrrelser. I 2006 Health Canada advart om at klaseormedrue bruk kan forårsake eller være involvert i levertoksisitet eller skade. Klaseormedrue er tilgjengelig i te, kapsler, tabletter eller flytende former og kan finnes på helsekostbutikker, naturlige dagligvarer og på nettet, men før du bruker denne urten, er det viktig å gjennomgå informasjon og advarsler knyttet til det, og å slutte å bruke det etter seks måneder.

Dong Quai

Dong quai kan tas i te, ekstrakt eller kapselform, og kan bidra til å balansere postmenopausale hormoner og redusere hot flash symptomer. I århundrer har dong quai blitt brukt i tradisjonell kinesisk, japansk og koreansk medisin. Det er noen ganger kalt "kvinnelige Ginseng" på grunn av troen på at denne urten rot er effektive i behandling av kvinners helseforhold, men det er lite dokumentasjon som bekrefter dens nytte som en menopause rette. Som et spørsmål om faktum, kliniske studier av naturmidler og deres effekt på overgangsalder symptomer viste at dong quai var ikke en effektiv menopause rette. En annen studie ble utført for å undersøke østrogenisk aktivitet av visse urter, og resultatene indikerte at, "Dong quai økt vekst av brystcancerceller [] signifikant ... Det er antatt at en olje i dong quai kalt safrol kan være kreftfremkallende. "

Nattlysolje

Nattlysolje, som regel tatt i myke gel kapsel form, har blitt sagt å hjelpe noen kvinner takle i overgangsalder. Nytten sin, men som en effektiv menopause rette forblir uprøvd, konkluderte og minst tre kliniske studier som nattlysolje var ikke effektive i behandling av menopause symptomer eller i å hjelpe til å lindre hetetokter.

Andre urte rettsmidler

Lakris kosttilskudd kan fungere som "fytoøstrogener" i kroppen, noe som betyr at lakris kan ha effekter som det av østrogen. Noen forskere advarer mot over bruk av stoffer som etterligner østrogen, og råder folk med høyt blodtrykk, fedme, diabetes og nyre, hjerte eller lever forhold for å unngå lakris, spesielt hvis det ikke har blitt Deglycyrrhizinated. På den annen side, i noen studier på mennesker, lakris ble vist å redusere symptomene på PMS og menopause, og for å forbedre hukommelse og letthet mild depresjon. Drikker kamille og vendelrot te kort tid før leggetid kan hjelpe med søvnløshet, en vanlig og veldig forstyrrende symptom som kan skape angst og utløse hetetokter. Denne te er en av de mindre kontroversielle rettsmidler diskutert.

Potensielle farer av urte rettsmidler

I en januar 2009 artikkel, Ike Iheanacho, redaktør av tidsskriftet, Drug and Therapeutics Bulletin, som anmeldt 26 publiserte studier om effekten av urte rettsmidler for overgangsalder symptomer, skrev: "Det er lite vitenskapelig bevis for at urtemedisiner som vanligvis brukes til å behandle menopausale symptomer fungere, og noen kan være farlig dersom det tas sammen med andre behandlinger. " "Selv om klaseormedrue, rødkløver, dong quai, nattlysolje og ginseng er tatt for å gi lindring av hetetokter, søvnløshet, tørrhet i skjeden og redusert sexlyst i den tro at de er naturlige produkter uten risiko," Iheanacho advarer om at "i reality ... urtemedisin har farmakologiske tiltak, og dette kan føre til uønskede bivirkninger, og har potensielt farlige interaksjoner med andre legemidler, både urte og konvensjonelle. "

Rådfør deg med Knowledgable healing

Urtemedisiner har lenge vært antatt å hjelpe kvinner i overgangsalderen, men som med diettforslag, farmakologiske intervensjoner og andre hjelpemidler og rettsmidler, det er varierende meninger om hvorvidt urter og kosttilskudd virkelig hjelpe eller skade kvinner i sine forsøk på å lette de ubehagelige symptomer forbundet med menopause.