Digidexo.com

Hva slags mat inneholder østrogen hormoner?

Hva slags mat inneholder østrogen hormoner?


Matvarer som inneholder fytoøstrogener inkluderer soya matvarer som tofu, soyamelk, tempeh og soya protein pulver. Andre matvarer har østrogen effekter, noe som betyr at kroppen kan "feil" dem for østrogen: fennikel frø og kanel er to eksempler.

Kvinner som gjennomgår menopause generelt opplever fallende nivåer av østrogen, og dette kan gjøre sine overgangsplager forverres. Sine leger kan råde dem til å spise mat som har fytoøstrogener å hjelpe dem øke sine samlede østrogennivå.

Overforbruk av isoflavoner som finnes i soya matvarer, derimot, kan øke risikoen for kreft hos noen mennesker. Se legen din først.

Identifikasjon av Foods Med fytoøstrogener

Matvarer som har fytoøstrogener inkluderer alle soya matvarer laget av soyabønner: soyamelk, kommersielle soya desserter, tofu ostemasse, soy pulver protein, tempeh og "uekte" hamburgere og pølser laget av soyabønner.

Andre østrogen matvarer inneholder alfalfa, epler, rødbeter, gulrøtter, kirsebær, kikerter, sitrusfrukter, black-eyed peas, egg, kanel, selleri, meieriprodukter, egg, fennikel frø, linfrø, hvitløk, poteter, hvete, yams, granatepler , røde bønner, solsikkefrø, tomater og salvie.

Betydningen av Foods Comtaining fytoøstrogener

Mens menn og barn kan ha nytte av å spise soya mat for sin protein og lite fett, er matvarer som inneholder fytoøstrogener normalt vektlagt for kvinner som opplever overgangsalderen: De trenger mer østrogen.

Vanligvis menopausale kvinner gjennomgår en slags hormon testing for å avgjøre om de trenger mer østrogen - som det finnes tre typer - eller et annet hormon.

Det er noe som kalles østrogenforstyrrende eller xenoestrogens, hvor ulike elementer i miljøet kan opptre som "falske østrogener" og bli absorbert av kroppen. Resultatet er en kvinne som fortsatt har en menstruasjonssyklus kan bli bedt om fra sin eksponering mot disse xenoestrogens å ha en annen syklus, selv om hun allerede hadde ett mindre enn fire uker før.

Hvis du er i overgangsalderen, spør legen din om du bør omfatte flere av de matvarer listet ovenfor for å øke nivået av østrogen.

Funksjoner av østrogen Foods

Soya mat en gang var ganske tørt og ikke svært velsmakende: I dag, som ikke er tilfelle. Sjokolade soyamelk eller krydret soya pølse koblinger kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker. Kvinner som er på et begrenset kaloriinntak vil finne at 3 oz. av soya har bare 70 kalorier per unse og 7 g protein, ligner et egg og ca 23 mg isoflavoner, den dominerende typen av fytoøstrogener.

Kinesiske urter som rødkløver, klaseormedrue og dong quai kan gi isoflavoner, og det er derfor disse urter er kjennetegnet fremtredende i PMS og overgangsalderen kosttilskudd.

Betraktninger Når Spise østrogen Foods

Ikke selv diagnostisere. Hvis du er perimenopausal eller i overgangsalderen, har hormonnivået testet. Ikke alle kvinner trenger å legge østrogen mat til sine dietter: Noen kvinner kan ha for mye østrogen og være lav i progesteron i stedet.

Et spytt hjemme test eller en in-kontor blodprøve utført av en lege vil gi den informasjonen du trenger for å avgjøre om å spise phytoestrogenic matvarer er aktuelle for deg.

Spise visse matvarer vil ende opp avskrekkende fordelene avledet fra å spise soya mat. Forbruker brokkoli, kål, bær, bokhvete, sitrusfrukter, mais, fiken, grønne druer, hirse og hvitt mel antas å gjøre det vanskelig å absorbere isoflavoner du ønsker.

Kvinner med østrogen-matet kreftformer bør konsultere helsepersonell og ernæringsfysiolog i forhold til østrogen matvarer og andre nærings og slankespørsmål.

Misoppfatninger av østrogen matvarer

Soy matvarer har blitt konsumert av menn og kvinner i årtusener. Noen menn kan frykte at det å spise soya matvarer vil øke sine østrogennivået og "feminize" dem. Vanligvis er dette ikke en reell risiko for menn som de produserer slike store mengder av testosteron.

Det er en risiko for kreft hvis du overconsume soya matvarer: En studie i 1999 viste at kun bruker to porsjoner med en soyabasert protein pulver som gir 45 mg av soya isofavones en dag vil kunne øke cellevekst i kvinners brystvev.