Digidexo.com

Hvilke vitaminer og mineraler er bra for hjernens funksjon?

Hvilke vitaminer og mineraler er bra for hjernens funksjon?


Mange vitaminer og mineraler er bra for hjernen. De gir næring slik at hjernen kan utføre sine livsviktige funksjoner. Mens du går om dine aktiviteter, sliter hjernen din til å opprettholde den skjøre balansen av kjemikalier og elektriske pulser som holder deg tenke, huske, konsentrere seg, turgåing, og snakker. Noen mangel på vitaminer og mineraler som opprettholder dette intrikate danse kan ha varige effekter.

Vitamin B

B-vitaminer, som for eksempel B1, B12 og folsyre, er viktig for en sunn hjerne og nervesystemet. Kroppen krever Vitamin B1 for myelin produksjon. Myelin, et beskyttende belegg rundt nervefibre, gjør det mulig for kommunikasjonsdata til å passere fra én nervecelle til den neste. Utviklingen av Alzheimers sykdom er forbundet med lave nivåer av vitamin B12 og folat, i henhold til en undersøkelse i 2001 "Neurology". Alkohol, koffein og for mye sukker ødelegger B-vitaminer. Mer fysisk eller psykisk stress krever flere B-vitaminer. Diett rik på hele korn, grønne grønnsaker og bønner fylle opp kroppens lagre av B-vitaminer.

Magnesium

Magnesium er et mineral som er nøkkelen til sunn hjernefunksjon på flere måter. Biokjemiske energi drivstoff hjernen og krever en tilstrekkelig og stabil mengde magnesium for produksjon. Uten magnesium hjernens makt og metabolisme nedgang. Magnesium opprettholder den korrekte balanse mellom natrium og kalium i cellene. Feilaktig balanse mellom de to kan føre til en celle til å sprekke. Magnesium bidrar til å fjerne giftig ammoniakk fra kroppen. Selv små økninger i hjernen ammoniakk svekker konsentrasjonen. Ta et supplement er den mest effektive måten å øke magnesium.

Alpha Lipoic Acid

Alpha lipoic acid (ALA) er en kraftig antioksidant som lett passerer blod-hjerne-barrieren, veggen mellom hjernen vev og sirkulerende blod. ALA arbeider for å konvertere glukose til energi. Det kan fungere i både vann- og fettvevet, i motsetning til vitamin C og E. Arbeidet med å gjøre mat til energi skaper frie radikaler som svekker immunforsvaret og skade kroppens celler, vev og organer. Alpha lipoic syre ødelegger frie radikaler og lader utarmet antioksidanter, noe som gjør dem effektive igjen. Den beste måten å øke ALA er gjennom kosttilskudd.

Vitamin E og selen

Vitamin E og selen virker sammen for å ødelegge frie radikaler i hjernen. De er mye sterkere sammen enn hver for seg. Vitamin E øker oksygen i hjernen og styrker hjernens blodkar og røde blodceller. Det opprettholder den riktige balansen av blodpropp mens oppløse blodpropp å hindre slag. Selen fjerner tungmetaller, som kvikksølv, arsen og bly, som skader i hjernen ved å forskyve mineraler som sink, kobber og jern. Trøtthet og stress eksos Vitamin E. Spis brun ris, havre og egg for å øke vitamin E.