Digidexo.com

Øvelser for voksen kort sikt minne

Øvelser for voksen kort sikt minne


Les følgende brev til deg selv i tre sekunder, deretter umiddelbart lukke øynene og skrive ned så mye som du husker: BHSJLIDKN O. Sjekk og se hvor godt du gjorde. Jo flere bokstaver du husker, jo bedre kort sikt minne. Korttidsminne er hjernens måte å midlertidig lagring og håndtering av informasjon. Det er nøkkelen til læring, resonnement og forstå ting. Hvis du ønsker å forbedre din korttidsminne, praksis.

Brain Workout

Ditt sinn er en muskel; akkurat som du ville trene og trene for å bygge ben, bryst og arm muskler, må du trene hjernen din til å forbedre sine evner. Du kan forbedre hver funksjon av hjernen (inkludert din korttidshukommelse) ved ganske enkelt å trene hjernen din. Øvelser for hjernen din inkluderer gjør kryssord og hjernetrimmere. Kjøp dagens avis; de fleste har oppgaver og du kan arbeide hjernen din ut bare ved å lese nyhetsartikler på dagen. I tillegg til dette, kan du prøve å ta en klasse i et fag som interesserer deg eller lære et nytt strategispill (som sjakk). Læring engasjerer korttidsminne fordi du trenger for å holde informasjon som er lagret i hodet ditt lenge nok for deg å behandle den. Jo mer du presse deg selv til å lære, jo sterkere ditt korttidsminne bli.

Pugg Mneumonics

Mneumoics er en måte å memorere informasjon ved å tilordne den informasjonen et ord eller en setning som er lettere å huske enn selve informasjonen. Du kan opprette mneumonics å forbedre din generelle korttidsminne; i hovedsak, de hukommelses fungerer som en minnetekst.

Et klassisk eksempel er å prøve å huske hver av planetene i solsystemet. "My Very Educated Mother nettopp sendt oss Ni pizza" var en vanlig mnemomic for Solar System (minst når Pluto fortsatt var en planet); den første bokstaven i hvert ord representerte den første bokstaven i hvert av de ni planeter.

Anta at du prøvde å huske på følgende gruppe av bokstaver: HJWTWOIHE H. Du kan lage en setning ved hjelp av den første bokstaven i gruppen for å danne den første bokstaven i hvert ord i setningen. Ett eksempel kan være "Hans Joke var den verste jeg noensinne hadde hørt."

Innstudering og praksis

For å forbedre din hukommelse, kan du også øve og øve med ulike lister og uttrykk og teste deg selv for å se hvor mye du husker. Lag en liste over flere tilfeldige ord eller setninger. Se på listen etter en viss tidsperiode. Mens du ser på listen, kan du lese det til deg selv om og om igjen. Når den innstilte tidsperiode, ta en ny ark og prøve å skrive ned alt du husker. Hold styr på hvor godt du gjorde og gjenta øvelsen. Holde fokus og være positive. Hold oversikt over dine resultater, og du vil begynne å se fremgang.