Digidexo.com

Hvordan bruke ernæringsterapi for å behandle anoreksi

Hvordan bruke ernæringsterapi for å behandle anoreksi


Eksperter enstemmig enige om at ernæringsmessig intervensjon er en uunnværlig strategi for enhver godt avrundet tilnærming til anorexia nervosa behandling. Som en del av et team terapi plan, som arbeider i tandem med rådgivning, terapi og medisiner, hjelper ernæringsterapi pasienter gjenvinne en sunn kroppsvekt, og fylle opp sine utarmet vitamin butikker.

Bruksanvisning

Behandle anorektisk tilstand med ernæringsterapi

En på sykehus pasienten, hvis hans anoreksi har forårsaket fysiske komplikasjoner eller nærmer seg et psykologisk krise, for eksempel trusler om selvmord. Dehydrering og ekstreme nivåer av underernæring karakteristisk for langmodighet anoreksi pasienter kan bli livstruende.

Ha en lege, sykepleier eller registrert kostholdsekspert bruke en sonde for å få næringsstoffer i en vanskelig pasientens kropp. Dessverre gjør den gripende psykologisk natur anorexia nervosa fleste lider heftig motstå å bli tvunget til å spise. Nasogastrisk sonde, som forbinder nesegangene direkte med magen, blir brukt til behandling av anoreksi.

Bruk hjelp av din registrert kostholdsekspert for å lage detaljerte måltid planer som spesifiserer typer og mengder av mat som skal spises. Oppsyn av en tredjepart (ofte en forelder, ektefelle, signifikante andre eller nær kjær) er ofte nødvendig for å sikre at pasienten følger dietten til punkt og prikke.

Identifisere realistiske, oppnåelige mål for sunn vektøkning med hjelp av din RD. Kostholdsekspert vil være i stand til å skape kalori diagrammer som vil hjelpe pasienten splitt og hersk oppgaven med å gjenvinne tapt vekt. En trinn-for-steg tilnærming som tar sikte for langsom, men jevn resultater er foretrukket av de fleste registrerte dietitians.

Kombiner ernæringsterapi med individuelle eller gruppe rådgivning økter, som ledes av en psykoterapeut, psykiater eller lege. Ernæringsterapi er også effektive når de brukes i kombinasjon med appetitt-stimulerende antidepressiva som samtidig fremmer vektøkning og bekjempe angst og depresjonssymptomer.

Implementere sunne matvaner som en del av ditt vanlige hverdag livsstil, når du er over kneika av anorexia nervosa. Dette er lettere hvis du bruker den pågående hjelp av en støttegruppe.

Tips og advarsler

  • Les mer om ernæringsterapi ved perusing den offisielle holdningen til American Dietetic Association, som presenteres av EatRight.org (se Ressurser nedenfor).
  • Personer som lider av anoreksi er notorisk vanskelig å behandle, oftest fordi de nekter for at de trenger behandling for å begynne med. Faktisk, mange pasienter se tilstanden som et valg, ikke en lidelse. Intervensjon kan være nødvendig, selv om bare barn under 18 år kan faktisk være tvunget til å søke behandling.