Digidexo.com

Tegn og symptomer på Post laminectomy syndrom

Tegn og symptomer på Post laminectomy syndrom


Post laminektomi syndrom, også kalt mislyktes tilbake syndrom eller FBS, skjer etter en mislykket spinal kirurgi for å fjerne smerte. Etter kirurgi, symptomene forblir, noen ganger blir verre og som fører til utvikling av nye smertetilstander. Ifølge Capitol® Spine og Pain Centers, til opp til 20 prosent av amerikanere som gjennomgår spinal kirurgi fjerne smerte utvikle post laminectomy syndrom.

Risiko for utvikling

Post laminectomy syndrom er mer sannsynlig å oppstå med visse pre-eksisterende forhold. Disse pre-kirurgi symptomer inkluderer rest eller tilbakevendende skiveprolaps, vedvarende press på en spinal nerve, endret felles bevegelse, arrvev og spinal muskelatrofi. Diabetes, autoimmune sykdommer, angst, depresjon og røyking også sette deg i fare for å utvikle post laminectomy syndrom.

Fysiske symptomer

Post laminectomy syndrom kan enten innebære akutt stikkende smerte eller kjedelig verkende smerter på steder i ryggen og bena. Denne type smerte kalles nevropatisk smerte og forekommer som et resultat av primær skade på nervesystemet. Allodynia kan også utvikle seg på grunn av sentral sensitivisering, som er omorganiseringen av smertebaner. Allodynia er en forutsetning når ikke-smertefulle stimuli bli smertefullt. En berøring eller lett bris er et eksempel på ikke-smertefulle stimuli som blir smertefullt ved utbruddet av allodynia. En annen tilstand, kjent som hyperalgesi, oppstår når kroppen er altfor følsom for smertefulle stimuli, for eksempel et brannsår eller sekken.

Psykiske symptomer

Post laminectomy syndrom kan alvorlig forverre pre-eksisterende mentale tilstander, som depresjon og angst. Depresjon forverrer på grunn av tap av funksjon og kontinuerlig smerte. Angst kan også begynne på grunn å bekymre deg for redusert evne til å utføre daglige aktiviteter. Forverring smerter og svakhet ikke bare er et resultat av en forkrøplet kropp, de også lamme sinnet. De som lider av post laminectomy syndrom bør rapportere alle alvorlige endringer i tenkningen til sin lege eller terapeut og søke hjelp umiddelbart hvis depresjonen blir til selvmordstanker.