Digidexo.com

Hva kan gjøres for Følelse av Burning Toes?

Selve følelsen av "brennende tær" eksisterer bare i det menneskelige nervesystemet. Flere forhold kan føre til at fotens perifere nerver til å sende "brennende" signaler til hjernen, inkludert tinea pedis (fotsopp), diabetisk nevropati, første-graders frostskader eller histaminer utgitt som svar på foten traumer. Når disse forholdene er ivaretatt, vil den brennende følelsen forsvinne.

Fotsopp

Fotsopp er en hudinfeksjon forårsaket av soppen tinea pedis. Å kurere infeksjonen, starte med å bruke over-the-counter soppdrepende spray som Tinactin, Lamisil, Micatin eller Lotrimin eller deres generiske kolleger. Hvis den brenn vedvarer, kan du besøke en podiatrist som kan foreskrive en kraftigere salve eller muntlig soppdrepende medisin.

Diabetes

Hvis du er overvektig eller har en familiehistorie med diabetes, kan brenn tær være et symptom på diabetisk nevropati, der høye nivåer av glukose i blodet skader det beskyttende belegg (myelin) på nervecellene. Den virkelige faren her er at hvis du ikke handle raskt, kan nervene som produserer den brennende følelse bli ødelagt. Fra ditt perspektiv, ville det føles som brenning bare gikk unna på egen hånd. I virkeligheten, derimot, er all følelse borte fra området, noe som gjør at du uvitende om sår, sår og andre skader som kan utvikle det.

Hvis diabetisk nevropati er den underliggende årsaken, kan legen starte deg på en diett og insulin regiment designet for å returnere blod-glukosenivået ned igjen til et trygt område. Skulle du likevel oppleve brenning fra skadet myelin, kan legen din også forskrive en av mange medisiner for håndtering av diabetes-relaterte smerter.

First-Degree Frostbite

Frostbite refererer til en skade forårsaket av frysing eller delvis frysing av kroppsvev. Også kjent som "frostnip," første-graders frostskader oppstår når det ytterste laget av huden, epidermis, blir frosset. Som svar på dette fryseskade, spesialiserte celler kalt "mastceller" frigjøre histamin-molekyler i det omkringliggende vev. I tillegg til å signalisere en immunrespons og utvide blodårene, histaminer forårsake en brennende følelse i de lokale nerver.

Med gradvis oppvarming, forbedrer blodsirkulasjonen i huden, spredendedesign histaminer og stanse videre produksjon av mastcellene.

Trauma / repetitve Injury

Klø-forårsaker histaminer er utgitt av mastceller som svar på vevsskade. Hvis du tilfeldigvis å kjøre konkurransedyktig, gå lange avstander eller rett og slett bruke sko som er for stramt, kan det konstante presset resultere i et nettverk av små skader på tvers av huden og / eller muskler, utløser en histamin reaksjon.

Som histamin forsvinner, bør den brennende avta. For vedvarende problemer, kan imidlertid en muntlig antihistamin pille hjelpe blokkere svie.