Digidexo.com

Den fysiologiske effektene av alkoholforbruk på menn Vs. Kvinner

Den fysiologiske effektene av alkoholforbruk på menn Vs.  Kvinner


Effektene av å drikke alkohol varierer sterkt mellom menn og kvinner. Bortsett fra sosiale faktorer, som økt sårbarhet for innenlands eller seksuell vold, er det mange fysiologiske effekter som vil presentere seg annerledes hos kvinner enn hos menn. Selv når en mann og kvinne veie den samme mengde og drikke samme mengde alkohol, vil de fysisk forskjellige i måten kroppen forbrenne alkohol konsumert.

Body-Vann prosenter

Generelt sett (men ikke alltid), kvinner har en høyere prosentandel av kroppen fett enn menn. Som sådan har de en lavere prosentandel av vann i kroppen enn menn. Dette betyr at når en mann og kvinne av lik vekt drikke det samme beløpet, vil alkohol i en kvinnes blodet være mindre utvannet og høyere enn i en manns. Dette fører til en generell forbedring av virkningene av alkohol hos kvinnen.

Enzymer

Alkohol blir først brutt ned ved gastrisk alkohol dehydrogenase, et enzym som finnes i magen. Ifølge forskning utført av Italias Institute of Medical Pathology, menn produserer ca 50% mer av dette enzymet enn kvinner. Dette betyr at en kvinnes mage gir langt mer alkohol for å gå over i tynntarmen for absorpsjon enn magen av en mann av lik størrelse. Økt absorpsjon i et alkoholkonsentrasjonen i blodet så mye som 7% høyere i kvinnen, selv når de absorbere nøyaktig den samme mengde alkohol.

Leverskader

Studier utført av International Agency for Research on Cancer tyder på at kvinner er mer sannsynlig enn menn for å utvikle leversykdom som skyldes alkohol over en kortere tid, og etter å forbruke mindre. De er også mer sannsynlig å dø av skrumplever, en konsekvens av alvorlig leversykdom, og til å utvikle alkoholisk hepatitt. Grunnene er ikke helt kjent, men antas å være knyttet til effekter av østrogen, kvinnelige reproduksjonshormon.

Eliminering

Kvinner gjør viser tegn til å fjerne alkohol fra kroppen sin ved hastigheter på opptil 10% raskere enn en tilsvarende størrelse mann som drakk det samme beløpet. Årsakene til dette er ukjent. Imidlertid er dette en fordel i eliminering av alkohol relativt små i forhold til alle de måtene som kvinners blod alkoholinnhold er forhold økt på grunn av størrelse og kroppsfettprosent.