Digidexo.com

Riktig kosthold for Fibromyalgi syndrom

Fibromyalgi er en kronisk lidelse preget av utbredt smerte i hele kroppen. Det er antatt at fibromyalgi stammer fra en oversensitive sentralnervesystemet. Smerten i fibromyalgi voks og synker, med triggere som stress, mangel på søvn og dårlig kosthold. Fibromyalgi har ingen kur, men et riktig kosthold kan bidra til å kutte ned på mange av sine symptomer.

Tilsetningsstoffer

Visse tilsetningsstoffer forverre symptomene på fibromyalgi. Aspartam, også kjent som aspartam, bidrar til å stimulere NMDA, en smerte-reseptor i nervesystemet. Personer med fibromyalgi allerede har en overaktiv NMDA reseptoren, så inntaket av aspartam vil forverre denne situasjonen. MSG (mononatrium glutamin) og nitrater, tilsetningsstoffer som finnes i kinesisk mat og bearbeidet lunsj kjøtt, også utløse en tilsvarende reaksjon.

Koffein

Boost at koffein gir faktisk er villedende for mennesker med fibromyalgi. Selv om koffein kan gi noen rask energi, er det faktisk skadelig for dem fordi de er mer trøtt enn en normal person. Det er vanlig for en person med fibromyalgi å krasje etter koffein slites av, og føler bedøvet for en lang stund. Heldigvis, hvis du kutte koffein ut av kostholdet ditt, du faktisk vil merke en økning i energi innen en uke.

Matvarer

Meieriprodukter kan også forverre dine Fibromyalgi symptomer. Men noen mennesker trenger kalsium, så å kutte ut meieri helt er uklokt. Planter anses nightshades --tomatoes, poteter, paprika og aubergine er også tenkt å forverre symptomene på fibromyalgi, samt leddgikt. Igjen, disse grønnsaker er næringsrik, så det er best å prøve en utelukkelse kosthold. Klippe dem ut for en kort periode, og se hvordan du føler deg, før du skjærer dem helt fra kostholdet ditt.