Digidexo.com

Hvordan Hold en intervensjon

9. november 2006 Patrick Smith ga opp en livslang kamp med bipolar lidelse, alkoholisme og rusmisbruk. Han var 46 år ung. Han hadde en ny barnebarn, og hans døtre og familie hadde endelig gjort planer om å komme sammen for Thanksgiving for første gang i år. Hans obduksjonsrapport oppført hans død som et selvmord, som følge av en overdose av reseptbelagte medications.Patrick tapte kampen, men din kjære trenger ikke å miste hans eller hennes liv. En intervensjon kan gi en gylden mulighet for din kjære til å se skaden hans eller hennes rusmisbruk eller ubehandlet psykisk sykdom påvirker seg selv og alle rundt ham. Det kan gi en kjærlig overgang fra den vanvittige merry-go-round av avhengighet og sykdom for å endelig ha et liv.

Bruksanvisning

•  Innse at det er et problem. Hvis noens handlinger som resulterer i kamper, skade på eiendom, følelsesmessig eller fysisk misbruk, kontakt med politi, arrestasjoner, akuttmottaket besøk, mistet jobben, eller økonomiske woes, er det på tide å gjøre opp status og se hva som kan gjøres.

Ordne en tid og sted for intervensjonen. Det skal ta din kjære med overraskelse. Du trenger å involvere andre. Noen andre som blir berørt av hans eller hennes handlinger må være der. Ordne for fagfolk som leger, religiøse ledere, narkotika rådgivere og arbeidsgivere til å også delta på møtet.

Gjør det veldig klart for den personen som er gjenstand for intervensjonen at formålet er å hjelpe ham. Snakk om dine bekymringer, la ut noen kritikk, beskyldninger eller såre følelser. Bare legge ut hva som skjer og hvorfor du tror personen trenger hjelp til å løse problemet.

Ha fagfolk deltar legge ut personens alternativer. En lege kan snakke om virkningene av personens handlinger på henne fysisk og psykisk helse. Han kan legge ut hvilke konsekvenser den personen vil ha for ikke å gjøre noe for å løse problemet nå. En arbeidsgiver kan la personen vite at selv om han håper å holde personen ansatt, han vil ikke være i stand til å gjøre det hvis han ikke løse problemet. Narkotika rådgivere kan la personen vite realiteten av hvor de er på vei.

Forklar de tilgjengelige for den enkelte alternativer: 12 trinn programmer, rådgivning, poliklinisk behandling, sykehusinnleggelse eller langsiktige behandlinger sentre. Være støttende av den enkeltes beslutning om å prøve de minst restriktive alternativer først.

Følg opp med den enkelte, og finne et støtteprogram som for eksempel familier Anonymous, foreldrenes Anonymous, Al Anon eller Alateen for deg selv. Dette vil hjelpe deg med å håndtere den følelsesmessige og fysiske bompenger eller å ha en kjær med psykiske eller rusproblemer.

Tips og advarsler

  • Ta lager av deg selv og ditt forhold før du prøver en intervensjon.
  • Sørg for å være objektiv. Fortelle personen hva du ser skjer uten beskyldninger, krav og såre følelser.
  • Inkluder fagfolk. Utenforstående kan ofte være mer objektiv.
  • Velge et nøytralt sted for intervensjonen, helst en med litt privatliv.
  • Ikke kjefte, anklage eller gi ultimatum.
  • Ikke skyld på personens problem for alt annet som går galt i livet ditt. Det kan være årsaken til en god del problemer, men rus og psykiske problemer er ofte bare de synlige symptomer.