Digidexo.com

Anvendt atferdsanalyse Aktiviteter

Anvendt atferdsanalyse Aktiviteter


Applied Behavior Analysis er en form for atferd modifikasjon hjelp aktiviteter og belønninger for å hjelpe barn med utviklingshemming, generelt autisme-spekterforstyrrelser, oppnå et passende nivå av livet fungerer. The Association for Behavior Analysis International har et mangfold av ressurser og lesestoff for å hjelpe deg videre forstå dette komplekset, men ifølge den Autism Speaks nettside, vitenskapelig bevist atferd modifikasjon metoden.

Mottakelig Merking

Lå 04:57 bildene ut på et bord, avhengig av barnets ferdighetsnivå. Be barnet til å identifisere et bestemt bilde ved å peke på eller tar på bildet. Ros barnet for korrekt identifisering av bildet. Hvis han svarer riktig, si "Prøv igjen" og gi ham subtile veiledning til riktig bilde. For eksempel kan du plassere et bilde av en gris, en blomst og en bil på bordet, og deretter be barnet å identifisere bilen. Hvis han velger grisen, kan du si: "Prøv på nytt. Prøv å se for den du ta en tur i." Dette hjelper også barnet knytte objekter med mening og hensikt.

Perspektiv Skills

Autistiske barn sliter med å forstå perspektiv og følelser i seg selv, så det er enda vanskeligere for dem å forstå konseptet at andre har følelser, så vel. Spille et spill der barnet tar rollen som en annen person kan hjelpe barnet ditt med å lære å forstå hva andre ønsker og hvordan de føler. Plasser 2-4 bilder av mat i en sirkel på gulvet, og deretter plassere ditt barns favoritt leketøy eller dukke i sentrum. Pek dukke eller leketøy i retning av en mat bilde, og spør barnet hva dukken / leketøy ønsker å spise. Han bør velge riktig bilde og motta ros. Si: "Prøv igjen" etter en feil respons og bruke milde tilskyndelse til å hjelpe.

Object Identification

Lære å identifisere objekter ved form, lyd og funksjon er en viktig komponent of Applied Behavior Analysis. Vis barnet ditt 3-5 bilder av vanlige husholdningsobjekter, for eksempel en skje, en sko og et teppe. Du kan spørre "Hva bruker du å spise med?" og han skal identifisere skjeen. Gi ros for riktig svar; si: "Prøv på nytt", og gi en forsiktig tekst ("Det er lang og sølv") for å hjelpe barnet med å finne riktig objekt. Du kan gjøre det samme aktivitet for farger, lyder og former av gjenstander.

Sekvense

Sekvense lærer autistiske barn den riktige måten å utføre en oppgave eller forstå et konsept, som for eksempel alfabetet. Legg ut kort med bokstaver på dem, for eksempel "A", "B" og "C" Be barnet å velge den første bokstaven i sekvensen og prise ham for et riktig svar. Som med de andre aktivitetene, følger et feil valg med "prøv igjen", og en melding om å hjelpe barnet å velge riktig kort. Du kan også gjøre dette for aktiviteter som å kle på, pusse tenner og vaske hendene. Velg tre komponentene i hver aktivitet (for eksempel slå på vann, skum såpe og skyll for håndvask) og har barnet velge riktig rekkefølge, igjen gi ros for riktige svar.