Digidexo.com

Hvordan man skal vurdere bivirkninger av Plavix

Hvordan man skal vurdere bivirkninger av Plavix


Plavix (klopidogrel) er et stoff opprettet for å forhindre uønsket blodpropp. Brukes til å forebygge blodpropp etter et hjerteinfarkt eller slag, og for personer med lidelser som forårsaker blodpropp i hjertet og blodårer, kan Plavix ha noen uønskede bivirkninger. Før du tar Plavix bør pasienter evaluere og være kjent med disse. Snakk med legen din om mulige bivirkninger hvis du tar denne medisinen.

Bruksanvisning

•  Hold et øye for elveblest. Noen mennesker utvikler en allergisk reaksjon på Plavix med symptomer, inkludert, men ikke begrenset til elveblest, hevelse i ansikt og hals, og vanskeligheter med å puste. Hvis noen av disse symptomene oppstår, ifølge helseinformasjonsside RXList.com, slutte å bruke narkotika og kontakte lege umiddelbart.

Overvåk avføring. Noen ganger Plavix kan forårsake blodig eller svart avføring. Kontakt lege umiddelbart hvis du ser dette symptomet og slutte å bruke narkotika, sier RXList.com.

Vær oppmerksom på brystsmerter. Noen pasienter opplever den bivirkning av brystsmerter som stråler nedover armen til skulderen, svette, kvalme og en generell følelse av dårlig helse. Slutte å bruke stoffet og ta kontakt med lege i dette tilfellet, ifølge RXList.com.

Ta varsel av din mentale tilstand. Noen ganger Plavix kan føre til forvirring, svimmelhet, svimmelhet, tåkesyn eller talevansker. Dette er alvorlige bivirkninger, og krever legehjelp.

Se for ukontrollert blødning. Siden Plavix er en antilevringsformål legemiddel hvis du opplever ukontrollert blødning for eksempel en neseblødning eller et kutt eller skade som ikke vil stoppe blødning, er det på tide å ringe etter medisinsk hjelp umiddelbart.

Lag en liste over alle medisiner du tar før du tar Plavix. Noen stoffer vil forstyrre Plavix effektivitet eller forårsake uønskede reaksjoner. Legemidler inkludert fenytoin, tolbutamid, tamoxifen og fluvastatin er kjent for å samhandle med Plavix. Før du tar Plavix, gjør forskrivning legen klar over alle medisiner du er i dag.

Tips og advarsler

  • Hvis du tar reseptbelagte legemidler som Plavix, holde behandlende lege navn, telefonnummer og annen kontaktinformasjon med deg hele tiden. I tilfelle av en uventet kraftig reaksjon er det best å fremstilles med riktig informasjon.
  • Ikke ta Plavix med mindre en lege forskriver det.