Digidexo.com

Hva kan man forvente etter en mastektomi

Hva kan man forvente etter en mastektomi


En mastektomi kirurgisk fjerner hele brystvev fra et bryst. Oftest brukes til å behandle brystkreft, selv om noen mennesker velger det som et forebyggende tiltak, ifølge Mayo Clinic. Det er viktig å følge doctora € ™ s postoperative utvinning instruksjoner.

Smertestillende medikamenter og Rest

Smertestillende medikamenter er foreskrevet for å håndtere smerte på sykehuset og hjemme, og resten er viktig for riktig helbredelse, ifølge breastcancer.org.

Bandasjer og Wound Care

Mastektomi området vil bli bandasjert og kan forbli slik helt til den første oppfølgingsbesøk. Informasjon vil bli gitt med hensyn til hvordan du skal skifte bandasjene. Identifisere tegn på infeksjoner er ekstremt viktig; instruksjoner bør gis før utslipp til hva du skal se etter og når du skal ringe legen, ifølge breastcancer.org.

Masker Fjerning

Oppløse masker brukes vanligvis til å lukke en mastektomi. Imidlertid kan en kirurg velge å bruke stifter, som vil bli fjernet ved en oppfølging besøk.

Kirurgiske Sluk

Noen ganger kan en avløp er satt inn i brystet eller armhulen og kan bli stående i inntil to uker. Kirurgen vil gi instruksjoner om hvordan man skal tømme avløp og vil fjerne det når det er nødvendig, ifølge breastcancer.org.

Øvelser

Øvelser kan starte så tidlig som dagen etter operasjonen for å omgå arm og skulder stivhet og for å begrense omfanget av arrdannelse.