Digidexo.com

Hvilke funksjoner av leukocytter?

Hvilke funksjoner av leukocytter?


Leukocytter eller hvite blodceller (WBC), er viktige immunsystemkomponenter som forsvarer kroppen mot fremmede materialer og smittsomme sykdommer. Det finnes fem typer av leukocytter i kroppen, alle avledet fra det hematopoetiske stamceller fra benmargen. Leukocytter er til stede i lymfesystemet og blodet, reiser til infiserte vev og / eller organer til å angripe årsaken til infeksjonen. Hvite blodceller bidra til omtrent 1 prosent av det totale volum av menneskeblod i en voksen.

Forsvar mot bakterielle infeksjoner

Nøytrofile er en type av leukocytter som spesialiserer seg på å forsvare kroppen mot bakterieinfeksjoner. De tar betalt i stort antall på de sykdomsfremkallende bakterier, aktivere og angripe forurensningen for å nøytralisere effekten av infeksjonen. De er mest aktive i å ta phagocytosing bakterier. Sykdommer nøytrofile beskytte mot inkluderer tuberkulose, spedalskhet, kolera, syfilis, difteri, tyfoidfeber og stivkrampe.

Forsvar mot parasittinfeksjoner

Eosinofile er spesialiserte hvite blodceller som tar opp og nøytraliserer parasittinfeksjoner. De gir også beskyttelse til kroppen i tilfelle allergiske reaksjoner (høysnue, astma og elveblest). Parasittinfeksjoner eosinofile gi forsvar mot inkludere babesiosis, Giardia, malaria, sovesyke, Chagas sykdom og ormer (rundorm, bendelorm, hakeorm, guinea orm, liverfluke og elveblindhet).

Forsvar mot Allergiske Reaksjoner

Basofile, eller basofile granulocytter, utgjør mellom 0,01 til 0,03 prosent av hvite blodlegemer. De vises i betennelsesreaksjoner, spesielt de som er forårsaket av allergi. Basofile hindre at blodet levrer og frigjøre histamin å effektivt håndtere strømmen av blod til vev og organer.

Angripe Svulster og virusinfiserte celler

Natural killer, eller NK, celler er en type lymfocytt (en kategori av WBC som fungerer i å forsvare kroppen mot svulster og virusinfiserte celler. De to andre typer lymfocytter inkluderer B-celler og T-celler) som forsvarer kroppen mot svulster ( ondartet, pre-ondartet og godartet). NK-celler frigjøre celledrepende stoffer i granulær form, som ødelegger alle unormale celler.

Fylle immunsystemceller

Monocytter er en type hvite blodlegemer som funksjon å etterfylle viktige immunsystem-komponenter, så som dendrittceller (celler som antigen prosess og tilførselsmateriale til andre immunsystemceller) og makrofager (WBC som omgir og fordøye alle cellerester og avfall vev). Monocytter flytte til det infiserte området og dele inn i makrofager og / eller dendrittiske celler til å sette i gang immunsystemet forsvar. Monocytter innta alt fremmed materiale i kroppen og beskytte vitale organer og vev fra invaderende patogener.