Digidexo.com

Hva er årsaker til hyppig lavt blodsukker hos diabetikere?

Diabetes er en sykdom forårsaket av høye nivåer av sukker i blodet. Diabetikere trenger insulin injeksjoner eller oral medisin for å holde blodsukkeret stabilt. Men noen ganger blodsukkeret faller til lave nivåer, forårsaker et lavt blodsukker reaksjon som er ubehagelig og til og med farlig for diabetikere. Det er mange grunner blodsukkernivået til ofte bli for lavt hos diabetikere.

Insulin

Insulin er den viktigste årsaken til hyppige lavt blodsukker hos diabetikere. Lavt blodsukker er en bivirkning av mange diabetes medisiner. Hvis du tar insulin skudd eller piller og blodsukkeret faller ofte for lav, kan insulindosen din må justeres. Du kan være å ta for mye insulin eller det kan være feil type for deg. Det kan være luft i sprøyte eller penn som må fjernes før injeksjoner. Hvis du har vært å gi deg selv injeksjoner i samme området i lang tid, bygger arrvev opp i en klump, og insulin kan bli fanget i klump. Roterende de områdene av kroppen som mottar injeksjoner kan bidra til å forhindre vev buildup.

Mat

Hvis du ikke spiser kort tid etter å ha tatt din diabetes medisin, kan blodsukkeret faller. En vanlig rutine og et vanlig kosthold er nødvendig for å holde blodsukkeret stiger og faller. Riktig mengde og type mat har å bli spist på den tiden legen har satt medisinering beløp for.

Karbohydrater

For diabetikere, er det to forskjellige typer av karbohydrater. Langsomtvirkende karbohydrater, slik som korn, ris, pasta, brød, frukt, mil og poteter hjelpe deg å holde blodsukkernivået opp for en lengre periode. Hurtigvirkende karbohydrater som godteri, sjokolade og sukkerholdige drikker heve blodsukkernivået raskt, men da det faller for fort. Bare spise hurtigvirkende karbohydrater når blodsukkeret faller for fort, og du trenger å ta dem opp for å hindre at en diabetiker koma.

Aktivitet

Diabetikere som får mer mosjon enn vanlig kan finne blodsukkernivået synker. Kroppen din bruker mer energi når du er aktiv, så juster mengden mat du spiser når du vet at du vil få mer trening.

Alkohol

Inntak av alkohol kan føre blodsukkeret til å slippe, spesielt hvis du drikker den på tom mage. Noen ganger stiger det, så faller raskt; andre ganger kan det ikke falle før et par dager etter at du drikker. Måten kroppen bryter ned alkohol kan forstyrre leverens evne til å heve blodsukkernivået.

Vekttap

Å spise mat som er bedre for deg kan få deg til å miste vekt. Når du er diabetiker, jo mindre fett du har, fungerer bedre insulin i kroppen din. Når du mister vekt, må du kanskje insulindosen justeres for å hindre at blodsukkeret faller for lavt.