Digidexo.com

Hvordan beregne Retic- Produksjon Index

Hvordan beregne Retic- Produksjon Index


Den reticulocyte Produksjonsindeksen brukes til å avgjøre om en persons benmarg er riktig å reagere på kroppens behov for røde blodceller. Det er også brukt til å diagnostisere anemi, en tilstand hvor en person har et redusert antall røde blodlegemer. Indeksen er faktisk en prosentberegningen fordi den bestemmer antallet av retikulocytter som en prosentandel av røde blodceller.

Bruksanvisning

•  Bestem pasientens retikulocytter og hematokrit telle gjennom blodprøver. Som et eksempel har en pasient en retikulocytter på 3 prosent og hematokrit teller til 22 prosent.

Korrekt for modningen av tidlig utgitt retikulocytter i blodet. Denne verdien er representert i dager. For hematokrit prosent mellom 36 og 45, kan du bruke en modnings korrigering av en dag; for hematokrit prosent mellom 26 og 35, kan du bruke en modnings korreksjon på 1,5 dager; for hematokrit prosent mellom 16 og 25, bruke en modnings korreksjon for to dager; og for hematokrit prosenter under 16, må du bruke en modnings korreksjon på 2,5 dager. I eksempelet, fordi hematokrit er 22 prosent, vil du bruke en modnings korreksjon av to dager.

Del hematokrit teller med 45, som er det normale nivå hematokrit. I eksemplet vil du dele 22 med 45 og få 0,4889.

Multipliser resultatet fra trinn 3 ved pasientens retikulocytter. I eksemplet, ville du multiplisere 3 ved 0,4889 og få et resultat på 1,4667.

Del resultatet fra trinn 4 ved modning korreksjon å beregne reticulocyte produksjonsindeksen. I eksemplet vil du dele 1,4667 med 2 og få et resultat på 0,73335.