Digidexo.com

Hvordan hjelpe din mann med depresjon

Menn blir deprimert så ofte som kvinner gjør; men menn er mye mindre sannsynlig enn kvinner til å innse at de trenger hjelp. Tradisjonelle kjønnsroller tilsier at menn blir følelsesmessig sterk og undertrykke følelser av tristhet. Jo sterkere en mann forbinder med slike tradisjonelle roller, jo mer han vil motstå mental helse behandling. Hvis mannen din lider av depresjon, kan du hjelpe ham til å godta den hjelpen han trenger.

Bruksanvisning

Anerkjenner behovet for hjelp

•  Utdanne deg selv om tegn og symptomer på depresjon for at du skal kjenne det i mannen din. Symptomer på depresjon inkluderer vedvarende tristhet, irritabilitet eller apati; tap av interesse for aktiviteter han tidligere har hatt; tilbaketrekning fra familie og venner; snakker negativt, kranglet, eller å være altfor kritisk; en betydelig endring i spise- og søvnvaner; mangel på energi eller likegyldighet; eller alkohol eller stoffmisbruk,

Unngå å minimere din manns tilstand. Depresjon er en alvorlig sykdom. Ta alle trusler selvmords alvor.

Slutte å være en muliggjører. Du er ikke hjelpe din mann ved å prøve å dekke opp sine symptomer eller ved å lyve eller lage unnskyldninger for ham.

Oppmuntre din mann å søke hjelp. Overbevise ham om at terapi er ikke et tegn på svakhet. Tilby å følge ham når han går til terapeuten. Hvis mannen din fortsetter å motstå å se en rådgiver, foreslår en generell kontroll hos din vanlige fastlege. Dette er mindre truende for din mann, og hans lege kan utelukke medisinske tilstander som en årsak til hans depresjon.

Gi din mann ubetinget kjærlighet og støtte som han sliter med sin tilstand.

Under behandling

Forsyning uansett støtte mannen din trenger og ønsker: Hjelpe ham planlegge og holde avtaler, gjør at han tar alle medisiner som foreskrevet og hjelpe ham snakke om sine følelser. Vær forsiktig med å presse ham; la ham utvikle seg i sitt eget tempo.

Innse at det tar tid for terapi for å tre i kraft. Hvis medisinen er foreskrevet, betyr det ikke lindre symptomer umiddelbart og ofte flere forskjellige medisiner må prøves før den mest effektive en er funnet.

Urge din mann å være aktiv. Gå turer sammen, se en morsom film eller vise eller gå til en favoritt restaurant eller museum.

Still et godt eksempel. Spis sunt, trene og formidle en positiv holdning.

Ta vare på deg selv

Be om hjelp hvis du trenger det. Din manns depresjon tar en toll på deg, også. Ikke prøv å gjøre alt selv. For mye stress vil la deg følelsen ergerlig, frustrert og utbrent.

Aksepter at du ikke kan kurere mannen din selv. Depresjon er en alvorlig tilstand, og mannen din må jobbe seg gjennom det selv.

Voice dine følelser og bekymringer. Ikke lider i stillhet; det vil bare føre til frustrasjon og harme til å bygge. Men snakk med din mann med følsomhet. Kommunikasjon er viktig, men gjør det forsiktig og uten innblanding av skylden.

Hint

  • Bli med i en støttegruppe for å hjelpe deg å takle din manns depresjon, og oppmuntre ham til å delta i en gruppe også. Ikke vær redd for å lene seg på andre.
  • Ta alltid trusler selvmords alvor.