Digidexo.com

Støvmidd & Eksem

Støvmidd & Eksem


Støvmidd er mikroskopiske insekter som koloniserer i varme, fuktige områder av ditt hjem, for eksempel sengetøy, madrasser og tepper, ifølge National Eksem Society. Støvmidd spille en betydelig rolle i en person som lider av eksem. Hvis du eller dine barn har eksem, så det anbefales å kvitte hjemmet til støvmidd så mye som mulig, så de kan være en trigger for en eksem blusse opp.

Definisjon

Eksem er en hud utslett som reagerer på ulike triggere, og det er mest vanlig hos spedbarn og små barn, ifølge Dr. Greene. Det er ingen forklaring på hvordan eksem utvikler, bortsett fra at det er en allergisk reaksjon. Mest vanlige allergier som støvmidd kan forårsake en eksem utbrudd.

The Mayo Clinic definerer en støvmiddallergi som en reaksjon fra immunsystemet til støv midd proteiner. Hvis du er allergisk mot støvmidd, er det ikke midd i seg selv at du er allergisk mot, men det er midd i avføring. Vanlige symptomer på en støvmiddallergi er tett nese, irritasjon og utslett som eksem.

Betraktninger

Eksem kan utløses av ulike kilder. Etter å ha tatt forebyggende tiltak for å eliminere støvmidd så mye som mulig, bør det være betydelig forbedring med eksem tilstand. Hvis du ikke ser en forbedring, snakk med legen din om å ta en allergi test for å fastslå årsaken.

Komplikasjoner

Eksem kan føre til eksem, en tilstand der flekker av hud blir læraktig, ifølge Mayo Clinic. På grunn av overdreven skrape, kan huden sprekke og bli betent, forårsaker en hud infeksjon. Øynene kan også bli påvirket av eksem. Hvis du opplever smerter i øyet eller øynene dine blir hovne, kontakt lege.

Behandling

Eksem som resultatene fra en støvmiddallergi behandles med fuktighetsgivende kremer, og steroid kremer og lotions. Steroid kremer og lotions er på resept bare og bør brukes diskret. Legen din kan anbefale å ta en daglig muntlig antihistamin for å redusere mengden av histamin frigjøres i kroppen din.

Forebygging

Det mest effektive er å kvitte forebygging hjemmet til støvmidd så mye som mulig. Mens det er nesten umulig å fullstendig utslette støvmidd, er det et par ting du kan gjøre for å minimere deres tilstedeværelse. Bytt teppe med parkett, laminat eller fliser på gulv. Opprettholde et rent og støvfritt hus ved hjelp av en HEPA luftfilter. Dekk puter og madrasser med gortex dekke. Dr. Greene bekrefter at en fersk studie viste signifikant reduksjon i eksem flare-ups ved å bruke gortex madrasstrekk.