Digidexo.com

Cauda Equina syndrom

Cauda equina syndrom er en alvorlig nevrologisk tilstand som er preget av komprimering og betennelse av nerver i ryggmargen. Ryggsøylen består av nettverk av nerver ---- kalt nerverøttene ---- som avviker fra hoved ryggmarg og overfører signaler til og fra hjernen til å hjelpe kontrollorganfunksjoner og bevegelse av muskler. Cauda equina syndrom fører disse nervene å bli alvorlig betent og komprimert, noe som kan føre til tap av muskel og orgel kontroll og enda etappe lammelse.

Betydning

Cauda equina er området ved foten av ryggraden fra der nerverøttene divergere. Nerverøttene bli betent og komprimeres når cauda equina spinalkanalen blir for innsnevret. Denne innsnevring kan vanligvis bli behandlet med riktig behandling, og ikke har en ødeleggende virkning på kroppen. Men når cauda equine blir sterkt komprimert det blir farlig og kalles cauda equine syndrom. Cauda equina syndrom er en svært alvorlig tilstand som kan forårsake permanente nerveskader; Derfor krever det umiddelbare kirurgi.

Symptomer

De viktigste symptomene på syndromet er: smerter i korsryggen (isjias), smerter i bena, lyske nummenhet, svekket lavere kroppen muskler og trege reflekser. Det kan også begrense personens evne til å initiere, stoppe eller kontrollere urinering. I noen tilfeller kan en person ikke kan være i stand til å urinere i det hele tatt. Avføring er også forstyrret, noe som kan resultere i forstoppelse og inkontinens.

Årsaker

Det finnes en rekke årsaker til cauda equina syndrom inkludert: skade-indusert traume, herniated disk, stenose av ryggraden, svulster (svulster i ryggraden), betennelse forårsaket av andre forhold (som Pagets sykdom), og rygg infeksjoner. En herniated disk er årsaken hos cirka 15 prosent av lider. Ryggsøylen er generelt påvirket av svulster som utvikler seg i andre organer, og deretter spredt ut. Medisinske prosedyrer gjort i området rundt ryggraden kan noen ganger gå galt, og resultere i cauda equina syndrom.

Behandling

Cauda equina syndrom krever umiddelbar operasjon innen 48 timer manifestasjon av symptomene. Hovedformålet med den kirurgiske prosedyren er å redusere mengden av kompresjon i ryggsøylen ved å skape tilstrekkelig plass for nervene til å virke på riktig måte. Det sekundære formål av operasjonen er å fjerne årsaken til syndrom, for eksempel fjerning av en tumor eller brokk disk som forårsaker kompresjon. Selv om operasjonen er viktig, det er fortsatt noen sjanse for at pasienten ikke kan dra nytte av det.

Forebygging

Den rettidig identifisering av symptomer og tidlig diagnose er den primære metode for forebygging. Cauda equina syndrom er ikke en hyppig komplikasjon, men noen føler nedre ryggsmerter i forbindelse med smerter og svakhet i bena bør straks rapportere til lege.