Digidexo.com

Effektiv Formel for kronisk forstoppelse

Forstoppelse er et vanlig helseproblem, ifølge Mayo Clinic. Mens sporadisk forstoppelse kan behandles med avføringsmidler eller avføring myknere, kan kroniske problemer krever reseptbelagte medisiner eller endringer i livsstil. Forstoppelse er beskrevet som tre eller færre avføringer i uken, med avføring blir veldig tørr og hard. Kronisk forstoppelse kan forårsake ekstremt ubehag og smerte, men heldigvis er det noen enkle løsninger som kan gi lindring.

Resepter medisiner

Reseptbelagte medisiner, for eksempel en 5-HT4 agonist, redusere forstoppelse ved å øke væske i tarmen. Kloridkanal aktivatorer, for eksempel Amitiza, lindre symptomene ved å øke væske i avføringen.

Personer med kronisk forstoppelse bør unngå å ta over-the-counter avføringsmidler regelmessig, ifølge Mayo Clinic. Disse medikamentene kan være vanedannende og ikke fremmer en langsiktig løsning.

Alternative alternativer

Behandlinger som massasje kan gi fordeler til folk sliter med forstoppelse, ifølge Mayo Clinic. Masserer mageområdet bidrar til å slappe av musklene i tarmene og blæren området, noe som kan fremme avføring. Akupunktur kan også gi lindring ved hjelp av nåler i kroppen for å stimulere tykktarmen.

Snakk med legen din om urtemedisin for kronisk forstoppelse, for eksempel bryonia. Homeopatiske midler inneholder naturlige plantebaserte avføringsmidler som bidrar til å avlaste smertefulle forstoppelse symptomer.

Livsstil endringer

Noen ganger lettelse er funnet med enkle endringer i livsstil. Ifølge Mayo Clinic, bør minst 20 gram fiber bli fortært hver dag. Matvarer med høyt fiberinnhold inkluderer hele korn, grønnsaker og frukt. Unngå bearbeidet mat, som vanligvis er lite fiber og næringsinnhold, og begrense forbruket av ost og kjøtt, som ikke fremme avføring.

Trening er en annen måte å stimulere aktiviteten i tarmen for å fremme avføring. Det er også viktig å se på vannforbruket nøye. Drikke mye vann hjelper mykne avføringen naturlig.

Når skal ringe en lege

Hvis du har kronisk forstoppelse, partner med legen din for å utelukke en underliggende helseproblem, som for eksempel tykktarmskreft. Det er viktig at du ringe en lege hvis du har tynne blyantformet avføringen, uforklarlig vekttap eller blod i avføringen.