Digidexo.com

Hvordan bygge et hus for mennesker med leddgikt

Personer med leddgikt ofte sliter med dagligdagse oppgaver, for eksempel åpne dører, åpne kjøleskapet og åpne og lukke skap. Folk som lider av leddgikt som er heldige nok til å ha muligheten til å bygge et tilpasset hjem bør sikre at hjemmet er bygget for å møte deres unike behov og for å gjøre livet så smertefri som mulig. Dette kan være svært gunstig for kvaliteten på livet til en person med leddgikt.

Bruksanvisning

Hvordan bygge et hus for mennesker med leddgikt

Installer dimensjonert dørhåndtak. Ideelt installere knotter som er på størrelse med en liten grapefrukt. Et dørhåndtak av denne størrelse krever ikke leddene i fingrene til å bøye svært mye, og dermed gjøre døren enklere og mindre smertefullt å åpne. Installer et dørhåndtak gripper på alle dører hvis døren knott er vanskelig å slå selv med den store størrelsen.

Installer walk-in badekar. Dette gjør at brukeren kan gå inn i badekaret og ta plass. Dette reduserer den nødvendige bevegelsen av brukeren, noe som gjør det mye mer behagelig å bruke, spesielt på dager når brukeren har en blusse opp.

Installer brede, tykke håndtak på kjøle- og fryse dører for å gjøre dem enklere å åpne og lukke. Personer med leddgikt har en tendens til å ha en vanskelig tid gripende tynne, smale ting.

Installer dimensjonerte låser på vinduene. Disse pleier å være vanskelig å finne, så lage en overdimensjonert lås ved å feste en lang, tykk hendelen til låse om nødvendig. Dette vil gjøre vinduene lettere å låse og låse opp.

Installer motion sensor taklamper eller lamper i hele hjemmet. Oppgaver som involverer arbeider med små apparater, som lysbrytere, kan være vanskelig for en person med leddgikt.